avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu pieton
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu pieton

Buna ziua,

am si eu o intrebare.In caz de accident minor cu victima, dar fara spitalizare, daca soferul s-a inteles cu victima la o anumita suma de bani ca sa nu depuna plangere, in ce conditii sau unde ar trebui facuta o declaratie de catre victima cum ca nu depune plangere mai departe? Am inteles de la politie ca cea de la notariat nu ar avea nici o relevanta la dosar. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: alexa213 , utilizator 18:20, 19 Iunie 2012

Vătămarea corporală din culpă

(1) Fapta prevăzută la art. 180 alin. 2 şi 2^1, care a pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mari de 10 zile, precum şi cea prevăzută la art. 181, săvârşite din culpă, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(2) Dacă fapta a avut vreuna din urmările prevăzute la art. 182 alin. 1 sau 2, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.

Lipsa sau retragerea plângerii prealabile înlătura răspunderea penală.

Împăcarea părților în caz de vătămare corporală din culpa înlătură răspunderea penală .
Împăcarea părților se poate face până la rămânerea definitivă a hotărârii instanței de judecată.


În situația în care împăcarea părților intervine în faza de urmărire penală, procurorul este obligat să dispună încetarea urmăririi penale.

Indiferent de data producerii accidentului, dacă nu a rămas definitivă hotărârea penală, împăcarea părților înlătură răspunderea penală

Art. 132 Cod procedură penală – Împăcarea părţilor în cazurile prevăzute de lege înlătură răspunderea penală (care are ca obiect sancţiunea penală) şi stinge și acţiunea civilă (pretenţiile de despăgubire).
Multumesc ptr raspuns. Acum m-am lamurit. Victima a spus in urma intelegerii ca nu va depune plangere nici penala nici civila, nici nu a fost la medicul legist, deci sa inteleg ca dosarul nu va merge mai departe in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala ChavaLito ChavaLito acum o saptamana am fost intr-o discoteca de la mine din oras si era o fata pe care o cunosteam si am fost acolo special pentru ea doar ca ea era insotita de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier ioanmihail ioanmihail buna ziua,am fost implicat intrun accident rutier pe trecerea de pietoni. in urma accidentului victima a fost spitalizata 12 zile cu fisuri la doua coaste ... (vezi toată discuția)
Accident auto - plangere parte vatamata, consecinte assaker assaker in urma cu 2 zile am facut un accident.Eram cu 2 prieteni in masina,am pierdut controlul masinii fiind carosabilul ud.si am intrat intr.un parapet de ... (vezi toată discuția)