avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensare in bani a CO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensare in bani a CO

Buna seara,
Am citit discutiile anterioare pe aceasta tema, dar nu m-am lamurit. Va cer ajutorul...
Sunt singura angajata a firmei, a carei coasociat si coadministrator sunt, impreuna cu fiul meu.
Obiectul principal de activitate al firmei este 5111 - Intermedieri in comertul cu seminte , produse agricole etc.
Fiul meu este student, iar singura activitate desfasurata in firma este a mea, functia este director-cod 121004.
As dori sa ma lamuriti:
- pot sa primesc compensarea in bani a zilelor ce concediu de odihna cuvenite.
Veniturile firmei mele sunt,aproape in totalitate, obtinute pe baza unui contract de promovare, activitate de promotor, cu o firma multinationala, contract care este full time 365 zile pe an. De aceea chiar nu se pune problema sa plec in concediu.
Multumesc si va doresc tuturor un an plin de impliniri!

Cel mai recent răspuns: Manuela Dumitru , utilizator 14:42, 5 Ianuarie 2009
Trebuie sa aplicati dispozitiile Codului muncii Art. 141
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
Compensarea co se face doar la incetarea CIM. Cum sunteti singura salariata a societatii si mai sunteti si patroana nu vad ce anume va impiedicat sa nu beneficiati de co.
Ultima modificare: Duminică, 4 Ianuarie 2009
adelaida_07, utilizator
In situatia dumneavoastra nu este posibila compensarea in bani a concediului de odihna. O solutie ca sa va efectuati concediul de odihna ar fi sa va angajati pe perioada determinata o persoana care sa se ocupe de activitatea societatii cat timp dumneavoastra sunteti in CO. Posibil chiar fiul dumneavoastra in perioada vacantei.
Multumesc tuturor
Asa stiam si eu ...ca linie generala...ma gandeam, totusi, ca ar putea exista si exceptii.
Multumesc inca o data si va doresc tuturor un an bun.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 10 zile de concediu pe 2011,mi se vor plati in 2012,s-au pot sa le iau si in 2012?? claudiughebauer claudiughebauer Este o data pana la care sunt obligat sa imi fac concediul ,le pierd daca nu am luat concediu???? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna si desfacere contract de munca ramona chisalita ramona chisalita Buna ziua. Incazul in care un salariat este anjajat din 11 mai 2011 si incepand cu data de 16 nov 2011 i s-a desfacut contr de munca la cererea acestuia, cum ... (vezi toată discuția)
Concediul neefectuat pe anul 2008 cristina1981 cristina1981 va rog din suflet sa ne invatati ce putem face in cazul in care angajatorul nu aproba cererea concediul de odihna pe anul 2008 sotul meu avand 14 zile ... (vezi toată discuția)