avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buletin si pasaport expirate, locuiesc in italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buletin si pasaport expirate, locuiesc in italia

buna ziua, cautand pe internet informatii despre problema mea am dat peste acest forum, sper tare mult sa gasesc raspunsurile la intrebarile mele. fiul meu care are 18 ani vrea sa plece in vacanta in spania, noi locuim la torino, italia, dar are o problema: atat buletinul romanesc cat si pasaportul sunt expirate, are doar buletinul italian valid, dar cu acesta nu poate sa mearga in spania. el trebuie sa isi refaca buletinul romanesc, dar de aici din italia.e posibil sau nu?si daca e posibil ce trebuie sa faca?am auzit ca trebuie sa faca o procura de aici care sa o trimita in romania, nu ar fi o problema., are bunicii acolo.problema e ca nu avem informatiile necesare si complete.multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:30, 20 Iunie 2012
Adresati-va consulatului roman din Italia, intrati pe site-ul lor.

Persoanele interesate pot solicita autentificarea de către Consulat a unei procuri speciale prin care să împuternicească pe cineva din România pentru depunerea tuturor documentelor necesare eliberarii cărţii de identitate. Persoana împuternicită trebuie să se prezinte la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor din localitatea de domiciliu a solicitantului.

Este necesar ca solicitantul să deţină datele de identificare ale persoanei care urmeazã să fie împuternicită (nume, data si locul naşterii, domiciliul, seria şi numărul buletinului ori a cărţii de identitate, data eliberării, emitentul actului de identitate şi codul numeric personal).

Aveţi nevoie pentru autentificarea acestei procuri de 4 (patru) fotografii color; Dimensiunile celor 4 fotografii, solicitate de Inspectoratul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor, sunt 3 cm/4 cm cu o dungã albã jos de 7mm. Fundalul acestor poze trebuie să fie alb.

Inspectoratul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor solicită ca toate documentele care sunt necesare să fie prezentate împreună cu procura specială în original şi copie. În locul originalelor pot fi prezentate copii ale documentelor legalizate de Consulat.

[ link extern ]

Ar fi bine sa asteptati sa implineasca baiatul 18 ani, pentru ca va fi mai simplu, nu intru in detalii ca e cam mult de povestit si nu e nicio problema daca il faceti putin dupa data majoratului.

Daca bunicii ar fi de acord ca baiatul dvs. sa isi stabileasca domiciliul la adresa dumnealor, simplificati si mai mult lucrurile: nu va mai fi nevoie de actul dvs. de proprietate si de consimtamantul pe care ar trebui sa vi-l exprimati tot la consulat (costa) ca baiatul sa isi stabileasca domiciliul la imobilul dvs.

Acela dintre ei care va fi imputernicit prin procura speciala va duce actul de proprietate al imobilului pe care il detin si si-ar exprima consimtamantul in fatza lucratorului de la Evidenta.

In varianta cu domiciliul la bunici, din Italia va trebui sa trimiteti:
- procura speciala
- cartea de identitate expirata
- certificatul lui de nastere
Bunicul imputernicit va plati aici taxele (7 lei + 4 lei) si va merge la Evidenta persoanelor cu actele trimise de dvs., actul propriu de identitate si actul de spatiu.

Interventie moderator
gmancila, cand nu puteti da raspunsurile pe care le asteapta utilizatorii va rog sa va abtineti. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de imputernicire pentru minori Skillevel Skillevel Buna seara tuturor! Sunt cetatean roman stabilit in Grmania de cateva luni si vreau sa-mi aduc sotia si copilul ( 2 ani si 8 luni) din Spania. Dar am nevoie ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu Laryssa88 Laryssa88 Buna ziua domnule avocat am si eu o întrebare. Situația mea este mai complicata. Eu locuiesc in Italia si in Iunie imi expira cartea de identitate. Stiu ... (vezi toată discuția)