avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract inchiriere

Buna ziua! Am o speta si am nevoie de un sfat. Am un spatiu inchiriat, cu contract la finante, pe 3 ani. Proprietarul vrea sa scape de mine,invocand diverse motive. Mi-a oprit cheile de la o usa de acces,ramand doar cu cheile de la accesul principal. Nu doreste rezilierea din culpa sa, caci ar insemna sa-mi inapoieze garantia, fapt pe care nu-l doreste. Am o perioada de achitare a chiriei,care expira peste 2 zile si nu i-o mai achit, caci intre timp, mi-am gasit un alt spatiu si m-am mutat, caci nu se mai putea convietui cu respectivul proprietar, dar abia acum l-am notificat,caci nu am avut intentia de a-mi muta biroul, ci de a plati chiria in continuare,insa a devenit imposibila intelegerea cu respectivul. Proprietarul nu m-a notificat, insa nici n-o va face, caci are interes sa ma tina pe loc pana invoca clauza contractuala, ca eu nu i-am mai achitat chiria, fapt pt care se vede nevoit sa opreasca garantia. Nu reusesc sa scot banii cu titlu de garantie si nu stiu, cum sa mai fac. Facturile sunt achitate la zi si toate lucrurile de inventar,in stare buna. Dati-mi un sfat,va rog! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:48, 21 Iunie 2012
Pentru legala solutionare,dat fiind refuzul de rezilieire amaiabila,este necesara actiune in instanta
Problema este, ca nu stiu, cum sa dovedesc,ca a refuzat inclusiv semnarea procesului verbal de predare-primire, cu specificatia rezilierii contractului din culpa sa, pentru ca totul a fost la nivel verbal si este cuvantul meu impotriva cuvantului sau.
Garanţia reţinută e mai mare decât valoarea chiriei?
Este egala cu valoarea chiriei lunare. I s-a platit aceasta garantie, la intrarea in spatiu, cu mentiune in contract, de inapoiere la finele contractului. Eu n-as fi vrut sa plec fara preaviz, caci stiu prevederile legii, insa sunt fortata, dar proprietarul nu va recunoaste, ca mi-a fortat mana. Face tot posibilul sa nu inapoieze suma. Mentionez, ca azi i-am trimis o notificare, prin care i-am solicitat suma, intrucat nu si-a respectat clauzele contractuale,dar nu ma astept la o actiune pozitiva.
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
eka20, utilizator
Cred că ar fi bine să stabiliţi o întâlnire în cadrul căreia să negociaţi rezilierea contractului de comun acord.

Alte discuții în legătură

Proprietarul refuza restituirea garantei platita de chirias just.rain just.rain Buna seara, Pana acum 2 luni am locuit intr-un apartament, iar cand m-am mutat proprietarul a refuzat sa-mi inapoieze garantia, pe motiv ca ultima intretinere ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract locatiune ioana lh ioana lh Exista un contract de inchiriere a unui spatiu comercial, incheiat pe o perioada determinata. Locatorul, impotriva vointei locatarul, a inceput sa faca lucrari ... (vezi toată discuția)
Executare silita greeg greeg Am inchiriat un spatiu comercial, spatiu in care sunt de vreo 2 ani.Cand am preluat spatiul am depus o suma in contul propietarului adica o garantie echivalent ... (vezi toată discuția)