LA MULTI ANI!
Sunt unul din cei doi asociati din cadrul unui SRL si detin 20% din actiuni. In prezent, atmosfera s-a schimbat, relatia dintre noi s-a racit si au inceput presiunile. Cu siguranta, va dori sa intre in posesia actiunilor mele, in aceasta luna, tinand cont ca divergentele au aparut in luna decembrie. Data de 5 ian 2009 este prima zi de munca din acest an, iar eu as vrea sa imi depun demisia din functia de Director General. Asociatul meu a trimis "o persoana" sa se ocupe de mersul firmei in luna decembrie. Aceasta a luat functia de Director General, iar eu am semnat act aditonal pt Director Adjunct, fara alte modificari, incepand cu 2 dec 2008. In data de 20 dec 2008 mi s-a inmanat alt act aditional pt micsorarea salariului, dar si a functiei (cum am precizat), tot cu data de 2 dec, act pe care l-am refuzat sa il semnez. Am fost de acord cu modificarea salariului si cu semnarea actului aditional, dar incepand cu data de 01 ian 2009. Precizez ca la ITM nu s-a operat in Cartea de Munca nici o modificare, pana in prezent. Dar persoana detine si ea aceeasi functie ca si mine, cea de Director General. Este legal sa detinem amandoua aceasta functie, precizez ca incepand cu 2 dec, ea a semnat si a incheiat orice act, in calitatea respectiva. Este legal, au valoare acele documente semnate de ea in toata aceasta perioada?
Va multumesc pt atentia acordata!
Afirmati ca ati semnat un act aditional pentru functia de director adjunct cu data de 2 decembrie. In acest caz nu mai aveti aceasi functie cu celalata persoana in decembrie. Astfel ca actele semnate in decembrie de persoana care detine functia de director general au fost corect semnate . Chiar daca nu s-a facut modificarea in carnetul de munca daca ati semnat un act aditional si acesta a fost depus la ITM in termenul legal totul este corect.
Buna ziua!
Cu siguranta nu a fost depus la ITM, altfel nu ar fi fost precizat in cel de-al doilea act aditional si functia la "alte modificari" (contabilul s-a eschivat atunci cand l-am cerut, afirmand ca este rupt, ca nu stie ce s-a intamplat cu el dupa ce doamna s-a razgandit si in privinta salariului). Aceasta doamna, cum spuneam, este un om de inredere si supus asociatului meu; practica executa ceea ce i se spune de catre asociatul meu sau juristul sau. Cu toate ca au fost si situatii in care a fost prost informata.
Multumesc frumos!
Este posibil ca actul aditional sa nu fie depus la ITM dar poate fi depus si acum chiar cu suportarea unei amenzi sau al unui avertisment.
Puteti cere asociatului sau actualului director general sa va imaneze exeplarul dvs.al actul aditional, nu contabilei.
Persoana la care faceti referire indeplineste functia in baza CIM si a fisei postului pe care l-a incheiat, astfel ca nu se pine problema nulitatii actelor semnate. Dvs. nu ati mai semnat acte sub functia de director general pentru a exista o confuzie .
O societate comerciala poate avea mai multi directori, fiecare avind aceleasi atributii.
Este irelevant daca are contract de munca sau nu.
Managamentul unei societati este guvernat de regulile contractului de mandat, nu de contractul de munca.
Contractul de mandat poate fi verbal, nu scris.
Deci toate actele sunt perfect valabile. Si raspunderea pentru acele decizii este la fel de reala.
Directorul general este numit cu mandat la un SA prin hotarare AGA.
La speta actuala fiind un SRL functia de Director General poate fi ocupata de un angajat.
Este posibil ca asociatul dumneavostra sa fi imputernicit prin procura notariala in calitate de mandatar pe noul Director.
Faptul ca dumneavoastra ati semnat actul aditional si ati fost de acord cu modificarea functiei atunci sigur nu mai sunteti Director general.
Iar faptul ca nu sa operat inca in cartea de munca se poate si mai tarziu prin plata unei amenzi catre ITM .
In orice caz actul aditional la contract ca si contractul insusi este lege intre parti iar odata ce a fost semnat............