eugen68octavian a scris:
Am făcut contestaţie, mi-au dat permisul înapoi, şi de atunci până la data de azi mă tot judec cu ei. Există vreun termen în care fapta să se prescrie şi eu să nu le mai dau permisul înapoi? De când curge acest termen?
Aoleu cate confuzii faceti#-o
V-au dat permisul inapoi
pe perioada procesului (cu prelungire din 30 in 30 zile) si un proces nu se termina decat cu
o sentinta definitiva (in caz ca nu aveati dreptate si va trebuia urgent permisul tragerea de timp valoreaza aur :) mai ales daca sunteti sofer de meserie)... ca sa fie definitiva trebuie sa treaca termenul de atac al sentintei (apel sau recurs dupa caz) sau sa existe o hotarare in calea de atac exercitata (tot timp castigat).
ªtiu că era o prevedere prin legea circulaţiei care spunea că dacă instanţa nu dă o soluţie în termen de un an de la data săvârşirii faptei aceasta se prescrie. Acum alineatul acela s-a abrogat şi termenele ar trebui să fie după ordonanţa 2/2002 care reglemenează contravenţiile. NU ştiu, de aceea întreb: există vreo şansă să nu le mai dau permisul înapoi, chiar dacă instanţa de judecată îmi respinge plângerea?
Nu stiu cine v-a zis dar sunt persoane care sunt de 3 ani fara permis si nu s-a gatat procesul si ei saracii nici nu puteau prelungi dovada... termenul de un an (la care va ganditi) cred se refera la perimare (dezinteresul partii care a formulat actiunea pe scurt) nu la prescriptie care e total altceva... sau, in cazul infractiunilor, la termenul dupa care puteti da examen (calculat de la ramanerea definitiva a sentintei) desi nu cred ca e cazul ca ati zis ca ati facut plangere ceea ce ma duce la ideea ca e vorba de o contraventie... va trebui sa predati permisul daca vi se va respinge actiunea la data cand aceasta ramane definitiva (plus cateva zile in plus pe care nu le inteleg in statul nostru de drept ca cica aia de la politie nu-ti iau permisul nici daca-l dai de bunavoie daca nu e legalizata sentinta#-o, cel putin in Mures - auzisem de la un client asta - )