Buna ziua,
In 1994 s-a decedat tatal nostru, dupa care cu fratele meu dupa procedura succesorala detinem 33-33% din casa, bucatarie de vara, sura, terenurile iar 33% apartine mamei. Fratele meu locuieste in casa de aproape 30 ani, iar eu m-am mutat in oras inca in anii 80. Practic el locuieste cu familia sa si cu mama noastra in proprietatea mea, foloseste terenurile, padurile mostenite.
Intre timp fratele meu a facut reparatii/imbunatatiri minore/majore pe casa, sura si a construit in locul bucatariei de vara o casa noua, dar cu autorizatie de renovare a bucatariei.
Despre imbunatatiri/constructii nu sunt acte, nici despre achizitii de materiale de constructie.
Intrebarile mele sunt:
1. Am dreptul sa cer partea mea mostenita de la fratele meu daca el vrea sa locuieste mai departe in casa, vrea sa foloseasca terenurile, padurile?
2. Daca fratele meu vrea sa plateasca partea mea, dar nu ne putem intelege la un pret, din cauza ca el vrea sa-mi ofere mult mai putin, decat vreau eu care este procedura/cine si cu ce metoda se calculeaza partea reala a mostenirii, care ar trebui sa plateasca el?
3. Pt. cele aproape 18 de ani dupa mostenire pot sa cer chirie legala pt. partea mea?
Mostenire
Turb
Buna seara! Satm in imobil de peste 25 de ani, si nu s-a facut succesiunea nici acum! Daca cineva va vrea sa vina sa locuiasca acolo fara certificat de ... (vezi toată discuția)