avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara! Satm in imobil de peste 25 de ani, si nu s-a facut succesiunea nici acum! Daca cineva va vrea sa vina sa locuiasca acolo fara certificat de mostenitor , se considera violare de domiciliu? Noi avem domiciluil acolo de la varsta de 14 ani si acum! Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Turb , utilizator 10:02, 31 Decembrie 2018
Buna seara,
E greu de spus atata timp cat are aceleasi drepturi ca si dumneavoastra
De ce nu ar locui?
Luati legatura cu un avocat care sa va explice.
Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Cand ne-am mutat, tata a vorbit cu fratii lui sa stea acolo. Noi mutandu-ne de la apartament din pricina asta! Acum, este vorba despre un var cu drept de mostenire, fara succesiune facuta, deci nu are certificat de mostenitor. Atunci intrebarea: de ce sa vrei sa locuiesti acolo daca nu ai dovada de mostenitor?
Ultima modificare: Luni, 31 Decembrie 2018
Turb, utilizator
Dumneavoastra ce dovada aveti?
Actele de identitate NU SUNT O DOVADA a acceptarii succesiunii.
aceiasi dovada ca si dumneavoastra are si el.
vorbele nu se pot coase la dosar
Ideea este ca acum este totul modernizat, in acea casa, si la momentul respectiv, casa aproape cadea... sa punem problema ca o sa sa vanda pana la urma,intrebarea este, imi pot recupera banii dupa vanzare? Am si dovada sumei cheltuita si poze cum arata casa pna la renovare. Va multumesc!

Pe motiv ca fratii lui tata l-au rugat sa vanda apartamentul si sa ne mutam acolo ca nu o sa vrea nimeni, nimic! Dupa peste 20 de ani, s-a gasit un var de-al meu, un baiat din fratele lui tata ca are si el drepturi! Bineinteles ca are, dar sa o faca legal, acum nu ii pot oferii eu nimic, asa consider, eu fiind mostenitor de gradul 2 ca si el, diferenta este intre noi este ca noi m-am mutat acolo cand eu aveam 8 ani de zile. Casa unde stam , daca nu avea nimeni grija de ea, se darama, asta a fost si motivul pentru care a fost rugat tata sa ne mutam acolo
Manuela Rășină, administrator
Nu poate locui acolo daca nu il lasati si da, ar fi violare de domiciliu daca patrunde fara acordul celor care locuiesc.
Il puteti trimite la plimbare.. sa va cheme sa dezbateti succesiunea la notar, iar daca nu va intelegeti.. veti dezbate in instanta si la final, ii dati cat i se cuvine din mostenire, atat cat valora casa inainte de imbunatatiri.
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Mostenire az14 az14 Buna seara am o mare rugaminte sa ma lamuriti daca se poate Parintii mei in perioada casatoriei lor au achizitionat un apartament, dar mama mea a ... (vezi toată discuția)
Succesiune/mostenire SAnamaria SAnamaria Buna ziua, O sa va relatez o poveste trista, dar adevarata.........Si va rog sa ma ajutati. Acum 17 ani bunicii mei au cumparat un apartament cu 2 camere ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire Mytzanu Mytzanu Buna seara, Nu am dezbatut succesiunea si au trecut 6 ani. As dori sa stiu daca am pierdut dreptul la mostenire. Mai am un frate si pe mama. Domiciluil nu ... (vezi toată discuția)