avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta necesara la dosarul de pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta necesara la dosarul de pensie

am lucrat in 1977 la icmi slobozia , institutia s a desfintat si am nevoie de adeverinta in care sa constate ca am lucrat la ei si am avut grupa 2 ,in cartea de munca specifica doar ca am lucrat la ei nimic altceva.
am incercat la arhivele nationale si acestia m au trimis la arhivele itm dar cei de acolo nu vor sa imi elibereze nimic fara ordin judecatoresc ,mi se pare o prostie sa dau itm in judecata ca sa pot sa obtin acel ordin judecatoresc pentru eliberarea dovadei ca am lucrat acolo
de ce nu pot sa am acces la arhive atat timp cat am cartea de munca in original

cum as putea sa intru in posesia unei adeverinte ??tinan cont de problemele enumerate

va multumesc
Cel mai recent răspuns: jus7m , utilizator 22:37, 20 Iunie 2012
Conform legii, detinatorii de arhive sunt obligati sa elibereze adeverinte. Mai insistati.
Aveti mai jos si prevederea legala.

HG nr. 257/2011 - normele de aplicare a Legii nr. 263/2010:

ART. 126
(1) Adeverinţele prin care se atestã faptul cã în anumite perioade, anterioare datei de 1 aprilie 2001, persoanele şi-au desfãşurat activitatea în locuri de muncã încadrate în grupele I şi/sau a II-a de muncã se întocmesc potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 14, numai pe baza documentelor, verificabile, aflate în evidenţele angajatorilor sau ale deţinãtorilor legali de arhive.
(2) Angajatorii sau orice alţi deţinãtori legali de arhive sunt obligaţi sã elibereze aceste adeverinţe, în termen de 30 de zile de la data solicitãrii, fãrã a percepe taxe sau comisioane.
(3) Prin deţinãtori legali de arhivã se înţelege creatorii şi deţinãtorii de documente, în sensul art. 4 din Legea Arhivelor Naţionale nr. 16/1996, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
va multumesc pentru raspun chiar nu stiu cum sa procedez am tot incercat am batut drumul pana acolo am ajuns sa ne rugam de persoana de acolo de la secretariat si am plecat asa cum am venit fara nici o adeverinta . :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare inscrieri cartea de munca Laura_Lau Laura_Lau Buna ziua, Care este procedura de radiere/modificare a inscrierii eronate in cartea de munca a grupei de munca? Este vorba despre desfasurarea ... (vezi toată discuția)
Adeverinta grupe de munca pentru persoane decedate giurgea giurgea Tatal meu, pensionar militar, a decedat. Mama, 83 de ani, este benficiara pensiei de urmas. In procesul revizuirii pensiei militare, mama a primit o decizie in ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime pentru pensie Giulia123 Giulia123 Am urmatoarea situatie: Pentru a iesi la pensie iti trebuie diverse acte de la firmele care ai lucrat privind diverse sporuri si grupa. (in trecut cand se ... (vezi toată discuția)