avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Masina din strainatate fara TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Masina din strainatate fara TVA

Sunt administratorul unei societati care are in obiectul de activitate si transport intern si international de marfuri, in zilele care urmeaza vreau sa aduc din Germania un Mercedesc Sprinter de 3,5 tone pt transport de marfa (un mic avans am si platit deja), ce documente trebuie sa am la mine ca sa pot sa cumpar masina pe societatea mea de la o societate germana si sa mi se deduca din start TVA-ul?
Vreau sa precizez ca societatea mea are activitatea suspendata pt moment, dar am facut deja cerere la Reg Comertului pt reluarea activitatii si sper ca intr-o saptamana sa o si obtin.
Credeti ca as putea avea probleme in deducerea TVA-ului in Gemania daca firma apare momentan suspendata?
Ar fi mai bine sa mai astept o saptamana pana va aparea activa?
Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: CRISTY40 , utilizator 13:30, 25 Iunie 2012
veti avea mari probleme cu fiscul intrucat in acest moment codul dvs. de tva este anulat si nu aveati voie sa desfasurati niciun fel de activitate comerciala pe perioada suspendarii, mai ales operatiuni intracomunitare.

dupa incetarea suspendarii si dupa inregistrarea din nou in scopuri de tva veti solicita inscrierea in registrul opereatorilor intracomunitari.
numai dupa ce va veti fi inscris in ROI veti putea efectua achizitii intracomunitare, in baza codului de tva valid.
Asa am sa procedez, va multumesc mult inca odata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor tva inregistrat in roi adi1970 adi1970 SRL platitor de TVA lunar in 2010, cifra de afaceri pentru 2011 de 9000 Euro, inregistrat in ROI cu achizitii intracomunitare in valoare de 6000 Eur in 2011, a ... (vezi toată discuția)
Firma de transport intracomunitar ASKIM3GET ASKIM3GET Buna seara Am infiintat o societate cu obiect de activitate transport intracomunitar de marfuri. Transportul se fa realiza din Italia catre alte tari din UE ... (vezi toată discuția)
Pfa inregistrare in roi? flintes flintes Buna ziua ! In legatura cu inregistrarea mea ca PFA neplatitor de TVA in ROI mi sa raspuns. Pentru a desfasura o activitate in UE trebuie sa ma inscriu in ROI ... (vezi toată discuția)