avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti si mie ce se intampla in cazul in care am depus o plangere penala impotriva fostului prieten care ma ameninta la politie,avand in vedere ca de 2 saptamani de cand am depus aceasta plangere el nu s-a prezentat si nici nu i s-a trimis nici o citatie acasa?Cum sa procedez de acum inainte?
Va multumesc.
Trebuie să mai aveţi răbdare, fiindcă întâi au loc acte de cercetare penală, iar după acest moment făptuitorul va fi chemat şi pentru declaraţie .
Infractiunea de amenintare presupune savarsirea unui actiuni de a ameninţa o persoana cu savârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte pagubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa alarmeze, si se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depaşi sancţiunea prevazuta de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţarii.


Acţiunea penala se pune în mişcare la plângerea prealabila a persoanei vatamate. Împacarea parţilor înlatura raspunderea penala.
Când din cuprinsul actului de sesizare sau al actelor premergătoare pe care le va efectua nu rezultă vreunul dintre cazurile de împiedicare a punerii în mişcare a acţiunii penale prevăzute la art. 10 c.p.p.,organul de urmărire penală poate dispune prin rezoluţie începerea urmăririi penale,rezolutie care se supune confirmării motivate a procurorului care exercită supravegherea activităţii de cercetare penală, în termen de cel mult 48 de ore de la data începerii urmăririi penale.
Dacă insa din cuprinsul actului de sesizare sau al actelor premergătoare efectuate după primirea plângerii rezultă vreunul dintre cazurile de împiedicare a punerii în mişcare a acţiunii penale prevăzute la art. 10 c.p.p., organul de urmărire penală înaintează procurorului actele încheiate cu propunerea de a nu se începe urmărirea penală.
Multumesc frumos.
primul lucru... ai cum sa devedesti ca te ameninta (ex martori...), dc nu e simpla pierdere de timp... o sa dea pe la politie... si o sa nege... iar dupa care... daca i se da neinceperea urmaririi penale... poate si el la randul lui sa iti faca plagere penala, pentru denunt calomnios... iar daca cumva ai facut mai multe... sar putea sa ii platesti chiar tu... daune morale lui...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inceperea urmaririi penale dee@dee@ dee@dee@ buna seara...imi poate spune si mie cineva care sunt actele ce trebuiesc facute de catre un organ de politie pentru a propune catre procuror inceperea ... (vezi toată discuția)
Actele emise de organul de cercetare penala marius29_86@yahoo.com marius29_86@yahoo.com As dori sa stiu daca organul de cercetare penala (politistul, de obicei) poate sa emita ordonante si rezolutii, sau doar procurorul poate sa le emita. Va ... (vezi toată discuția)
Inceperea urmaririi penale donciuovidiu donciuovidiu Fără a dovedi vinovăţia unui angajat, angajatorul se prevalează de art. 52, alin. 1, lit. b, din Codul muncii, îi face o plângere penală neargumentată ... (vezi toată discuția)