avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre propritate si atacarea titlului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre propritate si atacarea titlului de proprietate

Suntem intabulati conform unui titlu de proprietate . Exista un contract de vinzare cumparare intre tata si fiu prin care tatal vinde fiului constructiile existente , dar face referire si la terenul aflat pe acelasi nr. topografic respectiv 985 mp dar acest teren nu s-a putut intabula in anul 1986 din cauza legislatiei din acea perioada insa trenul ramine in folosinta fiul (cumparatorului) cu destinatia curte si gradina. Dupa anul 1989 se emite Titlul de Proprietate care odata cu documentatia tehnica de intabulare specifica ca din acel nr. topografic doar 588 mp sunt cuprinsi in titlu de proprietate prin urmare nr. topografic vechi a fost impartit in doua parcele de 397 respectiv 588 mp , iar ultima parcela cea de 588 mp a fost intabulata in favoarea fiului care de fapt cumpara 985 mp . restul de teren de 992 mp cuprins in titlu de proprietate este atribuit prin constuire de avere deoarece proprietarul a fost mebru CAP , a fost angajat in cadrul CAP si a destelenit si a transformat in teren agricol terenul prundis care se afla in prelungirea gradinii.
Lucrurile se complica mai mult cind un alt frate cere mostenire printre care face referire si la cei 985 mp aflati pe contractul de vinzare cumparare . S-a cerut expertiza topografica in care sa fie analizate din toate punctele de vedere adica se vor aduce in discutie toata masa succesorala dar si titlurile de proprietate. Intrebarea mea ar fi daca exista posibilitatea ca fiul cumparator
care pe de o parte are acest contract de vinzare din 1986 sa-si poata pastra partea primita de la tata adica cei 985 mp. Si daca poate fi atacat Titlul mde proprietate a acestuia care contine doar 588 mp din cei 985 mp. Cum poate obtine diferenta ? ma refer la cei 397 mp si daca cei 992 mp reprezentind partea care a fost deztelenita si atribuita in proprietate o data cu titlu de proprietate poate fi atacata in vreun fel?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
corab00, utilizator

Alte discuții în legătură

Casa proprietate personala curtea si gradina proprietatea statului gabitzu_l gabitzu_l Socrii mei locuiesc la tara. Au cumparat casa cu legea 112 in 1996 si au achitat-o integral in anul 2000. Prin proces cu primaria comunei le-au fost atribuiti ... (vezi toată discuția)
Intabulare gradina iiulian iiulian Buna ziua, Sunt in discutii pentru cumpararea unei proprietati la tara unde proprietarii actuali au doar titlul de proprietate si urmeaza sa se intample ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune, prestatie tabulara sau ordin al prefectului? adinach adinach Buna!!! As avea nevoie de un sfat, o solutie. Speta este urmatoarea: A cumpara de la B in 1986 un imobil compus din casa si teren in suprafata de 800 mp.Se ... (vezi toată discuția)