avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract ilegal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract ilegal

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat....anul trecut pe 19 iulie am inceput munca intr-un semillero dar contractul de munca mi l-au intocmit abia in data de 27 iulie 2011 deci pe 22 iulie nu aveam nici contract,nu eram data de alta nici la inem nici la seg soc...drept urmare am pierdut actele.Am incercat sa vb cu angajatorul sa-i explic ce se intampla iar raspunsul a fost ca mi-au facut un contract ilegal si ca trebuie sa ma dea de baja,lucru care s-a intamplat pe 5 septembrie 2011.Exista vreo cale legala sa-mi recuperey dreptul de munca dat diind faptul ca pe 22 iulie munceam fara contract? Va multumesc frumos!!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2012
luminita_mony, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:54, 22 Iunie 2012
In cazul contractului de munca ilegal trebuia sa va adresati ITM-ului, dar dupa 9 luni de zile ....sa ii sesizati?#-o
C.i.m. cu ce angajator l-ati semnat , strain sau din tara ? .. Unde lucrati?

Pentru sesizarea unei institutii publice in tara nu exista niciun termen de prescriptie sau de decadere , asa cum se exista pentru actiunile in instanta .. astfel chiar daca au trecut 9 luni de zile , daca c.i.m. este semnat cu un angajator roman ITM-ul poate fi sesizat.
Eu sunt in Spania......iar unul dintre motivele pentru care nu am depus denuntie este ca am mai avut un contract la alt angajator in ianuarie 2012 si in cazul unei investigatii nu stiu daca i-as putea face vreun rau pentru ca nu vreau lucrul asta. Cel de-al doilea angajator mi-a incheiat contractul in baja demandei de empleo de la inem pe care am obtinut-o dupa 22 iulie 2011. Va multumesc din suflet pentru rabdare si raspunsuri.Am mai inteles ca institutiile sunt obligate sa pastreze filmarile pe camerele de supraveghere mult timp si ca as avea sanse de gastit dar v-am spus care este temerea mea
1. In cazul apariţiei unor conflicte de muncă cetăţenii români se pot adresa următoarelor instituții:
- Inspecția Muncii și Securității Sociale spaniole (Inspeccion de Trabajo y Seguridad Social), sediul central sau direcțiile teritoriale și provinciale.
- Ministerul de Interne – Direcția Generală de Poliție (Ministerio del Interior-Direccion de la Policia y de la Guardia Civil)
- Filiala sindicatului la care este afiliat, ai căror juriști și avocați îl pot consilia și îi pot inclusiv apăra interesele (Union General de los Trabajadores – UGT: www.ugt.es / Comisiones Obreras – CCOO: www.madridsindical.es).
- Tribunalul național – www.poderjudicial.es

2. Despre aceste demersuri este indicat să fie informat și atașatul pe probleme de muncă și sociale din cadrul Ambasadei de la Madrid.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajator din comunitatea europeana gereasorin67 gereasorin67 am fost angajat legal in SPANIA in anul 2010 in domeniul transporturi angajatorul este o firma din SPANIA ,am lucrat timp de 9 luni ... (vezi toată discuția)
Discutii juridice - recuperare salariu neplatit dobreaana dobreaana am lucrat in spania in 2010 cu contract de munca legal la o firma de transport international ca sofer, timp de 9 luni.Pe 8 luni am primit salariu normal iar ... (vezi toată discuția)
Camioner spania ALEXISS_MAR ALEXISS_MAR buna .sunt un sofer de camion ce a lucrat ca sofer la o firma de tiruri din spania , dar firma fiind romaneasca dar cu sediul an CALDES DE MONTBUI / ... (vezi toată discuția)