avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajator din comunitatea europeana
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajator din comunitatea europeana

am fost angajat legal in SPANIA in anul 2010 in domeniul transporturi
angajatorul este o firma din SPANIA ,am lucrat timp de 9 luni , fiind platit numai pentru 8 luni .Cum procedez sa recuperez salariul pe luna neplatita
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:20, 27 August 2013
In cazul apariţiei unor conflicte de muncă cetăţenii români se pot adresa urmatoarelor institutii:
- Inspectia Muncii si Securitatii Sociale spaniola (Inspeccion de Trabajo y Seguridad Social), sediul central sau directiile teritoriale si provinciale.
Sediul Central: Calle Agustin de Bethancourt, 4, 28003 – Madrid
E- mail: webitss@mtin.es / http: www.mtin.es

- Ministerul de Interne - Directia Generala de Politie (Ministerio del Interior-Direccion de la Policia y de la Guardia Civil)
[ link extern ]

- Filiala sindicatului la care este afiliat, ai caror juristi si avocati il pot consilia si ii pot inclusiv apara interesele (Union General de los Trabajadores – UGT: www.ugt.es / Comisiones Obreras – CCOO: www.madridsindical.es).

- Tribunalul national – www.poderjudicial.es

-In Romania: Direcţia Medierea Muncii, din cadrul ANOFM
E-mail: dmm@anofm.ro

Despre aceste demersuri este indicat ca cetateanul roman sa informeze si atasatul pe probleme de munca si sociale din cadrul Ambasadei de la Madrid.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discutii juridice - recuperare salariu neplatit dobreaana dobreaana am lucrat in spania in 2010 cu contract de munca legal la o firma de transport international ca sofer, timp de 9 luni.Pe 8 luni am primit salariu normal iar ... (vezi toată discuția)
Camioner spania ALEXISS_MAR ALEXISS_MAR buna .sunt un sofer de camion ce a lucrat ca sofer la o firma de tiruri din spania , dar firma fiind romaneasca dar cu sediul an CALDES DE MONTBUI / ... (vezi toată discuția)
Contract ilegal luminita_mony luminita_mony Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat....anul trecut pe 19 iulie am inceput munca intr-un semillero dar contractul de munca mi l-au intocmit ... (vezi toată discuția)