Sotul vrea sa divorteze de sotie. Sotia nu vrea.
Sotul cere sa se desfaca casatoria din vina lui(cu toate ca vina apartine in totalitate sotiei -nu intru in amanunte). Exista copil minor rezultat in urma casatoriei. Sotia vrea sa ramana copilul la ea (nu are servici si nici locuinta). Sotul vrea custodia copilului. (are si venituri are si locuinta).
Credeti ca instanta poate respinge actiunea si sa nu se pronunte divortul?
Ce probe? Trebuie sa aduca probe, cand chiar sotul reclamant, el insusi sustine ca e singurul vinovat? Problema este ca sotia nu vrea sa divorteze, pentru ca ei ii convine sa ramana casatorita. Altfel se va duce ... unde? Cu ce-si va creste copilul? E o situatie delicata...
Divortul se va pronunta mai devreme sau mai tarziu. Conform noului cod civil se admite actiunea de divort si din culpa reclamantului, care insa va trebui dovedita cu martori cel mai probabil.
De asemenea sunt necesare probe pt a se stabili domiciliul minorului si pensia de intretinere care urmeaza a fi platita de catre celalalt parinte.
In privinta custodiei, aceasta va fi una comuna.
Pai nu intereseaza numai ca sotul are venituri si locuinta in ceea ce priveste stabilirea locuintei minorului, ca altfel se facea in instante numai comparatie de averi pentru stabilirea parintelui care sa gazduiasca stabil minorul.
Cati ani are copilul? Cat timp stau parintii la munci? cine s-a ocupat pana acum de el? Are locuinta sotul, numai una sau mai multe? Si tot asa...
Divort
cristea adrian
SOTIA FRATELUI MEU A BAGAT DIVORT PT CA A INSELAT_O.A DECLARAT CA A PARASIT DOMICILIUL IN URMA CU 6 LUNI CEEA CE NU ESTE ADEVARAT.IN INSTANTA A CERUT CASA SI ... (vezi toată discuția)
Divorț, partaj
vio_cris22
Buna ziua!
Locuiesc cu sotul intr un apartament ANL , eu fiind titularul de contract. Intentionez sa divortez dar nu stiu cum va fi cu locuinta , cine are ... (vezi toată discuția)