avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DIVORT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DIVORT

SOTIA FRATELUI MEU A BAGAT DIVORT PT CA A INSELAT_O.A DECLARAT CA A PARASIT DOMICILIUL IN URMA CU 6 LUNI CEEA CE NU ESTE ADEVARAT.IN INSTANTA A CERUT CASA SI CUSTODIA COPILULUI IN VIRSTA DE 15 ANI.DORESC SA PRECIZEZ CA EL A FOST DAT AFARA DIN CASA IN URMA CU O LUNA IAR COPILUL VREA SA RAMINA CU TATAL.CE II SUGERATI SA FACA?PRIMA INFATISARE ESTE PE 9 DECEMBRIE2010.VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:36, 9 Septembrie 2010
Buna ziua.Recomandarea mea este sa-si angajeze un avocat care sa-l reprezinte
In primul rand nu mai scrieti cu majuscule deoarece regulamentul formului nu permite acest lucru.
Daca au dobandit casa in timpul casatoriei, impreuna, nu poate sa obtina doar sotia fratelui casa. Pana la solutionarea divortului se pot dispune masuri vremelnice, prin ordonanta presedintiala, cu privire la copil, cu cine varamane acesta pana la pronuntarea divortuli, cu privire la locuinta, etc.
Fratele dvs are dreptul sa formuleze probatorii cu acte,interogatoriu,martori,ancheta sociala,prin care sa dovedeasca situatia reala in acceptiunea sa,iar instanta de judecata deliberand va concluziona in functie de aceste probe ,dar si in functie de probele administrate de sotie asupra culpei in desfacerea casatoriei si asupra celorlalate capete de cerere,incredintare, pensie de intretinere,etc.
Pe de alta parte fratele dvs.are dreptul sa formuleze cerere reconventionala ,fie pe toate capetele de cerere,fie capatul cerere privind incredintarea minorului,care avand mai mult de 10 ani,va fi audiat de magistrati in Camera de consiliu,unde isi va exprima punctul de vedere in privinta parintelui, unde doreste sa fie incredintat
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Sa formuleze intampinare cu privirea la motivele de divort si cerere reconventionala prin care sa solicite desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a reclamantei ( pentru ca inteleg ca s-a solicitat din culpa exclusiva a paratului) si de asemenea sa solicite incredintarea minorului si obligarea paratei la plate unei pensii de intretinere in favoarea acestuia.
Cu privire la partaj, fara un studiu al actiunii si al actelor depuse nimeni nu va poate sfatui ce tatctica de aparare trebuie adoptata.
Drept urmare este necesara angajarea unui avocat.
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
sa formuleze intampinare si cerere reconventionala prin care sa solicite acordarea tutelei minorului precum si 1/2 din bunul imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dupa modificarile aduse de legea 202/2010.ce parere aveti? Mariana D. Mariana D. X face cerere prin care solicita desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a paratului, incredintare minor, pensie de intretinere.Paratul Y, vine si el si face ... (vezi toată discuția)
Divort alina_ion_escu alina_ion_escu intampinarea este obligatorie intr-un proces de divort? si daca nu fac o intampinare ,ce se intampla? daca sunt in concediu medical si nu ma pot prezenta la ... (vezi toată discuția)
Divort suteanu maria suteanu maria Buna ziua!Imi cer scuze ca insist pe aceasta tema dar sper ca ma veti intelege.Sotul meu a deschis divortul,am avut termen pe 26 26 2009,nu ne-am prezentat ... (vezi toată discuția)