avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Strainatate

Buna ziua. Mama este plecata din tara de 7 ani,anume in Italia. Are acte facute de persoana pentru care munceste,de 5 ani. As dori sa stiu daca i se pot pune ani de pensie aici in romania,si ce anume trebuie facut? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 17:01, 20 Iunie 2012
Conform legislatiei in vigoare munca legal prestata intr-un stat membru al Uniunii Europene se considera stagiu. La Casa de Pensii vor trebui aduse de la autoritatile de acolo actele doveditoare si traduse in limba romana.
Atunci cand se va pensiona va adauga la cererea de pensionare de contractul din Italia precum si acte doveditoare a platii contributiilor.

Pentru perioada lucrata in Italia va prini o pensie de la italieni iar pt perioada lucrata in Ro va primi o pensie de la noi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data ieșirii la pensie și vechime în strãinãtate cri5tian cri5tian Bună ziua. Este vorba despre tatăl meu, născut la 17/03/1956 și care în data de 01/01/2012 avea următoarea vechime: 14 ani, 3 luni și 6 zile ... (vezi toată discuția)
Contributii platite in alte tari; pensie comunitara lore79 lore79 buna seara.in urma cu 2 ani am lucrat in italia cu carte de munca{un an}ceea ce inseamna ca am contribuit la fondul de pensii de acolo.Intrebarea mea este,unde ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata romi1962 romi1962 buna ziua am inplinit varsta de 55 de ani si sunt interesat daca impilnesc conditiile de pensionare acum locuiesc in spania aiciimi cer 25 acumulati din ... (vezi toată discuția)