avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie intracomunitara, plata tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie intracomunitara, plata tva

Va rog sa ma ajutati si pe mine. Am o societate, cabinet medical, care este neplatitoare de tva. Face o achizitie intracomunitara pentru care se inregistreaza in scopuri de tva. Este vorba de un echipament medical in valoare de 150.000 EUR.
Va trebui sa faca declaratia de tva 301. Factura primita este fara tva. In declaratia 301 se inregistreaza tva. Intrebarea este: se plateste acest tva inregistrat in declaratia 301?
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 19:41, 20 Iunie 2012
Taxarea inversa se practica intre entitati platitoare de TVA. In cazul dvs. trebuie calculat TVA de 24% , declarat in D301 si platit pana in 25 ale lunii urmatoare achizitiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara. declaratie vasile15 vasile15 Buna ziua!Doresc sa ma ajutati cu ceva informatii daca se poate... 1.Tocmai ce mi-am deschis un pfa,mentionez ca nu am contabil si doresc sa fac o achizitie ... (vezi toată discuția)
If neplatitor de tva inregistrat in roi biutza20 biutza20 Buna ziua.sunt o intreprindere familiala neplatitoare de tvasi doresc sa achizitonez marfa din spatiul intracomunitar.m-am inregistrat in ROI si am primit un ... (vezi toată discuția)
Tva taxare inversa narcisal narcisal Va rog, daca ma poate lamuri cineva! In cazul achizitiei de cereale - grau pentru insamantat, operatiune cu taxare inversa, achizitorul ... (vezi toată discuția)