avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul sotiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul sotiei

Sora mea a trait in concubinaj cu un barbat timp in care au construit o casa si au dat nastere unui copil.Locul pe care s-a construit casa apartinea mamei care i-l obtinuse prin concesiune pe 49 ani.Dupa 6 ani,sora mea s-a casatorit cu concubinul si au trait impreuna 14 ani,casatoriti legitim.Sotul a devenit un betiv si au hotarit sa se divorteze.Inainte de divort,sotul a trecut locul de casa si casa pe numele lui,la Primarie.Dupa divort,a evacuat-o din casa pe sora mea impreuna cu copilul.Ce sansa are pentru a obtine,macar drept de coabitare pe o parte din casa,deoarece a plecat si cu copilul care acum are 18 ani?
Cel mai recent răspuns: teodorescusandu , utilizator 22:23, 20 Iunie 2012
Dupa evacuare, sanse mici, sincer. Cred ca s-a prescris si dreptul dreptului de a cere ceva, imi pare rau, depinde de timpii scursi de la evacuare, de la divort... ce acte or fi, cum s-a contribuit etc.
Multumesc mult,doamna avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa 16 ani adriela6 adriela6 Va rog frumos sa ma ajutati. Tatal meu a murit in urma cu 16 ani si a avut o casa impreuna cu mama. Noi suntem 2 surori. Eu stau in casa parintilor si sora mea ... (vezi toată discuția)
Concubinaj claudia123 claudia123 Are vreun drept concubina dupa moartea concubinului? (vezi toată discuția)
Sora mea data afara din apartament mihaigeorgescueu mihaigeorgescueu Buna ziua! Sora mea a locuit in concubinaj 12 ani cu un barbat care a decedat! Ea a locuit in apartamentul acestuia (proprietate personala). Dupa decesul ... (vezi toată discuția)