avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctionare disciplinara colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctionare disciplinara colectiva

Buna ziua. La o firma in cursul unei schimb de 8 ore sunt stabilite doua pauze de fumat, de 5 minute. Totusi sunt cateva angajati care mai fac o pauza de tigara in grupul sanitar. Acuma se aude ca daca este prins cineva fumand in grupul sanitar, va fi sanctionat disciplinar cu reducerea salariului cu 10%. Iar daca se gaseste fum de tigara sau chistoace in grupul sanitar si nu se va afla cine a fost, directorul va sanctiona toti fumatorii din schimbul respectiv cu 10%. Deja trebuia sa semnam o lista daca sutem fumatori sau nu. Este legal asa ceva? (sanctionarea colectiva?).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 20 Iunie 2012
Nu este legala semnarea acelei liste din care sa reiasa ce salariati fumeaza sau nu ... insa in reg.intern al angajatorului se poate prevedea reguli cu privire la fumat, iar incalcarea acestora sa constituie abatere disciplinara.
Inteleg, daca este prins cineva fumand in grupul sanitar, se poate sanctiona conform regulamentului intern. Dar e legal sa sanctioneze pe toti fumatorii daca nu a aflat cine a facut abaterea?
Nu este legal .. numai în cazul pluralității autorilor, răspunderea poate fi solidara ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca in perioada cand angajata e insarcinata? petronela78_m petronela78_m Buna ziua, Ma inereseaza daca poate fi desfacut contractul de munca a unei angajate pe motiv ca postul acesteia i-a fost desfiintat din motive ce nu tin de ... (vezi toată discuția)
Fumat la locul de munca Irinamihai Irinamihai Angajatorul a interzis sa mai fumam in timpul programului...dupa 6 luni de munca...pe motiv ca nu este frumos si elegant.Nu avem loc de fumat si majoritatea ... (vezi toată discuția)
Pauza 10 minute la ora sanda65 sanda65 Femeia de serviciu solicita 10 min pauza la ora ca sa fumeze . Normal ia pauza ca sa fumeze dar in urma reprosilor primate de la locatari solicita aceasta . ... (vezi toată discuția)