avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme,,,
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme,,,

Buna ziua si La multi ani
Sunt divortata si am in intretinere un baietel de aproape 8 ani. Acum cateva zile tatal lui a vrut sa il ia cu el la domiciliul sau, insa baietelul a refuzat. Am fost putin nedumerita pentru ca mai iesisera impreuna(de multe ori). Am intrebat copilul care este motivul si mi-a raspuns ca sotia tatalui nu se poarta tocmai frumos cu el, ii vorbeste rastit, il ignora, doar cand ajunge tatal lui acasa lucrurile se schimba...se poarta frumos. Am incercat sa vorbesc aceste aspecte cu tatal lui, sa gasim o solutie pentru rezolvarea acestei probleme. Nu a vrut sa asculte si mi-a zis ca este invatat de mine. Oricat de tare as suferi eu,este tatal lui si trebuie sa existe in viata copilului, insa ma doare ca partenera tatalui sa imi "raneasca " copilul....de fapt nu accept acest lucru,!Stiu ca copilul nu s-a plans niciodata tatalui sau, sau sa ii semnaleze acest aspect pentru ca nu il crede,intodeauna este "invatat "de catre mine . Acum ceva timp i-a spus ca nu ar dorii sa mearga la domiciliul lui pentru ca este "ea "acolo. Nu a contat l-a dus. Am vorbit cu tatal si i-am spus eu aceste aspecte , l-am rugat sa ii dea voie sa se obisnuiasca si sa nu mai forteze lucrurile ...dar nu a contat.
Ce soluti am sa pot impaca si copilul si tatal, copilul sa iasa cu el iar tatal sa inteleaga ca si dorintele copilului sunt extrem de importante? Poate daca as apela la consultul unui psiholog?
Va multumesc si sa aveti un an plin de satisfactii,
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 14:56, 5 Ianuarie 2009
Stimata doamna,
Faptul ca tatal nu-si trateaza corespunzator fiul poate conduce la piererea dreptului de vizita , si implicit , de implicare in educatia si buna dezvoltare a acestuia.
E stabilit prin hotararea judecatoreasca de divort si dreptul de vizita al tatalui , eventual un program si modul de desfasurare al acestuia ?
Prin cerere de chemare in judecata dvs puteti solicita stabilirea unui program de vizita si modul de desfasurare a acestor vizita (sa se faca numai la domiciliul dvs , numai intre anumite intervale de timp , numai in prezenta anumitor persoane...etc)
dvs puteti sa aveti o discutie cu tatal , in care sa-i invederati cat de importanta este prezenta tatalui in viata copilului si ce impact are un comportament defectuos al acestuia asupra psihicului minorului .
Mai mult decat atat puteti avea o discutie civilizata si cu actuala sotie a tatalui, si aflati si punctul ei de vedere. Vorbiti si cu propriul copil sa aflati exact in ce consta comportamentul urat al acesteia ,poate fi si o exagerare generata de supararea acestuia pentru faptul ca este o alta sotie in viata tatalui sau.
Cum un copil se poate simti nedreptatit de orice observatie facuta de o persoana pe care nu o agreaza este de preferat sa nu incurajati un astfel de comportament daca doriti cu adevarat sa implicati tatal in educarea copilului. O atitudine din care copilul sa inteleaga ca acceptati existenta sotiei ar fi un lucru benefic. Acest lucru ar fi de preferat sa il spuneti si sotului pentru a nu afirma ca influentati copilul . Lipsa incerederii in afirmatiile copilului cat si ale dvs. vor fi fara suport daca sotul vede ca ii acceptati noua sotie in viata copilului si a dvs.
Daca veti insita ca tatal sa nu merga cu copilul acasa in prezenta sotiei nu veti face decat sa accentuati dezaprobarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neglijenta copil? lucasica lucasica Baietelul meu de 4 ani atunci cand este dus la tatal lui care are drept de vizita, ( tatal domiciliaza cu o doamna cu care este in concubinaj mai invarta ... (vezi toată discuția)
Situatie delicata cu un copil andrapopa andrapopa buna seara!problema mea este urmatoarea:sunt casatorita si am un baietel de doi anisori.familia din partea sotului meu iubeste mult acest copilas ,insa nu sunt ... (vezi toată discuția)
Divorț, schimbare nume minor în urma unui test adn. sunt obligată să trec în certificatul de naștere numele tatălui biologic? Camelia563 Camelia563 Buna ziua.Am si eu o intrebare mai delicata,daca ma puteti ajuta.Sunt impreuna cu sotul meu de 10 ani,dar căsătoriți de 2 ani si avem un copil de 5 ... (vezi toată discuția)