avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia unei persoane internata in spital
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia unei persoane internata in spital

Sot si sotie pensionari- varsta 80 si 75 de ani. Locuiesc intr-o localitate rurala singuri. Pensia se primeste lunar prin serviciul postei romane. Sotul este internat in spital la data primirii pensiei. Daca sotia are buletinul de identitate al sotului, poate primi pensia? In cazul acesta, posta din localitate refuza, cerand o imputernicire de la un notar. Cum trebuie procedat?
Cel mai recent răspuns: anicosma , utilizator 09:17, 21 Iunie 2012
Într-adevăr, se poate ridica pensia de către soţie, dar pe baza unei procuri autentificate.
Notarul poate accepta şi să se deplaseze la spital, pentru încheierea procurii, procura va costa ceva ,nu am idee cât, dar se pare că nu aveţi altă soluţie.
In legea 263/2010 art 120
ART. 120
(1) Sumele neîncasate de către pensionar, reprezentând pensia pe luna în care a avut loc decesul şi/sau, după caz, drepturi restante de pensie, cuvenite şi neîncasate până la deces, se plătesc soţului supravieţuitor, copiilor, părinţilor sau, în lipsa acestora, celorlalţi moştenitori, în condiţiile dreptului comun.
Sa inteleg ca daca persoana este decedata, pensia din luna decesului se poate da sotului/sotiei-supravietuitor................ Ciudat, acum in viata, in spital are nevoie de multe cheltuieli!
In comuna nu exista notar. Trebuie sa se deplaseze in cel mai apropiat oras, sa caute un notar care sa se deplaseze la spital. Cam complicat pentru o persoana in varsta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicarea prin mandatar a pensiei neincasate pe luna decesului mirceat55 mirceat55 Buna ziua, as dori sa stiu daca mandatarul mostenitorilor poate ridica de la Casa de Pensii pensia neincasata pe luna decesului de catre defunctul pensionar. ... (vezi toată discuția)
Ultima pensie AFANFANA AFANFANA Pe data de7 august a decedat unchiul meu ,nu are copii nici sotie supravietuitoare ,in anul 1994 mi-a facut un testament autentificat la notar prin care i-mi ... (vezi toată discuția)
Deces, plata ultimei pensii alberta33 alberta33 Va rog daca 2 frati depun la casa de pensii locala cerere fiecare solicitand acelasi drept adica pensia pe luna in curs a tatalui lor decedat cui i se va ... (vezi toată discuția)