avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hartuire si taraganare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hartuire si taraganare

Buna dimineata,

Tocmai s-a incheiat actiunea unui divort, iar paratul a inaintat ordonanta guvernamentala catre reclamanta, in aceeasi zi cu ultima infatisare, fara macar sa astepte rezultatul final si sentinta divortului. Este foarte clar ca doreste sa o sicaneze pe reclamanta, pentru ca nu a avut probe suficiente la divort.

Sfatuiti-ma va rog, daca se cere interogatoriul reclamantei (acum parata in noua actiune), este justificat? Este justificat ca aceasta mama sa fie continuu hartuita si agasata, taraganata prin procese, in loc sa isi cresca fiul de nici 2 ani? Ce se poate face, ce se poate spune? Chiar nu mai exista legi in tara asta care sa protejeze mama si copilul? Pentru ca este clar ca reclamantului nu ii pasa de copil, din moment ce singurul lui scop este sa o tracaseze, enerveze pe mama copilului lui.

Spuneti-mi va rog pe ce legi sa ma bazez ca sa justific nefondata actiunea lui si sa fie respinsa. El a motivat acea ordonanta pe motivul reglemantarii programului de vizitare a minorului, si pe faptul ca parata i-a interzis sa aibe legaturi cu el, ceea ce este fals si a fost deja dovedit si in procesul de divort.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: cristip , utilizator 16:34, 21 Iunie 2012
Cred că este vorba despre ordonanţă preşedinţială.
Pe calea ordonanţei preşedinţiale se poate solicita luarea unor măsuri cu caracter temporar, cum ar fi aceea a stabilirii încredinţării minorului până la rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii, sau a stabilirii unui program de vizită a minorului.
Încercaţi să demonstraţi faptul că nu l-aţi împidicat pe reclamant să aibă legături cu minorul şi că cererea sa este nefondată.
Multumesc pentru lamuriri. eu am incercat sa demomstrez, adica marotii mei din cadrul procesului de divort au spus ca nu i-am pus interdictii niciodata sa vada copilul, din contra a venit ori de cate ori a dorit si la domiciliul meu si la locul de joaca din parc. Insa, martorii lui au afirmat exact contrariul... asa ca eu nu mai stiu ce sa fac. Am inceput sa ii face poze de fiecare data cand vine la copil, am facut poze si membrilor familiei lui cu copilul (pentru ca si ei au sustinut ca am vrut sa-i indepartez de copil) ca sa imi adun dovezi. Insa acest lucru era sa ma coste ieri o bataie zdravana in plina strada, pentru ca am indraznit sa faca o poza copilului cu bunica paterna. A sarit la mine cumnata mea si sotul ei politits, evident ca nimeni nu a intervenit, fiind o comunitate mica, unde majoritatea se cunosc, nimeni nu vrea sa se puna rau cu un organ de politie. Intelegeti acum prin ce calvar trec? Iar tatal copilului tot pe mine ma acuza, ma hartuieste, ma ameninta, ma umileste... si ce pot sa fac? Am incercat in trecut sa ii fac o plangere la politie pentru ca m-a agresat pe strada, insa un coleg binevoitor al cumnatului politist a avut grija sa musamalizeze tot... eu fiind in continuare amenintata, numita nebuna, timp in care mai trebuie sa ma ocup si de copilul minor de care lor nu le pasa, desi sustin contrariul. Mai exista dreptate in tara asta?
si da, ma scuzati, este vorba de ordonanta presedintiala, m-am exrpimat eu gresit.
La prima agresiune asupra dumneavoastra cand sunteti impreuna cu minorul sa aveti curaj sa depuneti plangere contra fostului sot la politia de care apartineti cu un martor care sa poate declara ca ati facut plangerea . Cereti sa fie inregistrata . Daca nuinregistreaza mergeti la Diectia Judeteana de politie si faceti si acolo plangere scrisa . Aici trebuie sa primiti la fel numar de inregistrare . Daca primiti , mergeti la Protectia copiilor sa cereti sprijin pt minor . Daca acesta este afectat de agresiunile tatalui aveti castig de cauza in procesul intentat de fostul sot .
Abuzul de functie in cadrul politiei trebuie dovedit superiorilor , dar nu la sectia de politie unde lucreaza fostul sot .
asa am si facut, am fost impreuna cu sora mea care a fost martora la incident. insa colegul cumnatului meu a avut grija sa ne convinga sa nu facem plangere ca o sa il puna el la punct pe fostul sot si o sa se linisteasca... insa nu s-a linistit de loc. exista insa alta plangere impotriva lui, pentru distrugere (mi-a spart usa de la apt, fiind in stare de ebrietate), a fost deschis a si actiune la parchet insa eu mi-am retras plangerea, pe motiv ca nu vreau sa ii fac rau printr-un dosar penal.la momentul respectiv nu stiam ca se va ajunge la divort... nu a durat mult insa si am inaintat actiunea de divort.

si daca eu merg si pun plangere la politie pentru incidentul de ieri (in care am fost agresata de politistul si sotia lui), o pot face fara martori? pentru ca nu am avut martori directi, iar lumea care casca gura nu se baga la asa ceva... e greu de dovedit... in conditiile in care se stie cat de corupta e politia, si mai ales ca fostul sot are multe incidente si nereguli la activ din care a fost "salvat" de cumnatul politist...

la protectia copilului am sunat, am si facut o sesizare cand minorul avea doar o luna... insa, nu ma pot ajuta, ei au cazuri mai grave (copii abuzati, fara adapost, etc), spunandu-mi ca in cazul meu este doar un conflict intre persoane adulte, deci la capitolul preventie - zero.

povestesc toate acestea ca sa vedeti in ce tara traim, ce legi avem... legi care nu ofera nici cea mai mica protectie femeilor singure si copiilor lor. daca mai ai si nesansa sa locuiesti intr-o cumunitate mica, unde toata lumea cunoaste pe toata lumea, insa nimeni nu sare sa te ajute in nevoie... atunci chiar ca nu ai nici o sansa.
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
liliputan, utilizator

Alte discuții în legătură

Agresiune ATELOCIN ATELOCIN Buna, am si eu o probl. am fost agresata de sot si vreau sa intentez divort ( inca nu am facut-o), iar acum a luat copilul si a plecat cu el la tara la ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita prin ordonanta presedintiala LUBEN LUBEN Am obtinut dreptul de vizita printr-o ordonanta presedintiala si nu mi se respecta hotararea care mi s-a dat,ce pot face,unde ma pot adresa ? Pe ce perioada ... (vezi toată discuția)
Schimbare titular alocatie copil zapacita666 zapacita666 Buna ziua ! As dori si eu sa stiu cum as putea sa trec alocatia copilului de pe numele tatalui pe numele meu deoarece tatal nu vrea sa mi`o incredinteze ... (vezi toată discuția)