avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu casatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu casatorie

As vrea sa stiu daca este specificata perioada in care se pot lua cele 5 zile libere ptr. casatorie. Adica, daca nu sunt facute cununia civila si cea religioasa in aceeasi zi, cand se dau liberele, la cea civila sau cea religioasa ? Daca e nevoie pot descrie si o situatie mai deosebita : are loc cununia civila, nu se pot lua cele 5 zile ptr. ca pur si simplu nu se dadeau in acea perioada concedii de nici un fel, dupa 7 luni are loc cununia religioasa + petrecerea (deci nunta propriu-zisa), se solicita cele 5 zile libere si angajatorul refuza, pe motiv ca trebuiau luate atunci.
Nu stiu daca s-a mai discutat subiectul, eu nu am gasit nimic, daca da scuze, oricum multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
Neculaiesh, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 21 Iunie 2012
In lege nu este mentionat momentul exact de acordare, drept pentru care angajatorul le poate acorda evident in perioada respectiva inainte sau dupa fericitul eveniment.
Zilele acestea se acorda pentru casatorie nefacandu-se distinctia clara intre cununia civila si cea religioasa.
1. Zilele libere platite pentru evenimente familiale sunt prevazute in CCM aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern al acesteia.

2. Daca nu exista asemenea prevederi atunci ori negociati cu angajatorul sa va acorde cateva zile libere platite ori va luati CO ori CFP, tot cu aprobarea angajatorului.
In practica, astfel de prevederi nu fac distinctie intre cununia civila si cununia religioasa .. se specifica doar pentru casatorie ...

Prin urmare, daca nu s-a solicitat /acordat la cununia civila zilele libere platite se pot acorda pentru cununia religioasa ,..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu casatorie lup4ever lup4ever Buna ziua, Urmeaza sa fac cununia civila iar firma mi-a dat cele 5 zile libere conform legi.Intrebarea este daca eu anul acesta fac decat cununia civila ... (vezi toată discuția)
Concediu casatorie ekcstsy ekcstsy Buna ziua, pe data de 15 august 2015 voi avea cununia religioasa si nunta propriu-zisa (mire, mireasa, sedinta foto restaurant etc...). Mentionez ca starea ... (vezi toată discuția)
Concediu evenimente speciale Alex_2016 Alex_2016 Buna ziua, O intrebare naiva poate: concediul de evenimente speciale se acorda doar cununiei civile, sau si celei religioase? Situatie: am facut cununia ... (vezi toată discuția)