In 2008 am infiintat o firma si, pentru ca mi s-a parut mai simplu la momentul respectiv, am infiintat-o pe un sediu social inchiriat (de la o firma care se ocupa cu infiintari firme, gazduire sediu social etc.).
Timpul a trecut, criza a lovit si m-am vazut nevoit sa abandonez afacerea. Pentru ca am primit niste indrumari proaste, am considerat ca este in regula sa suspend firma si sa reziliez contractul de comodat cu firma care-mi gazduieste sediul social. Nu este asa... trebuie sa ai sediu social indiferent daca firma este activa sau suspendata.
Intrebarile mele:
- pot inchide firma in timp ce este suspendata? Intreb asta, pentru ca am inteles ca este nevoie sa o redeschizi (sa o scoti de sub statutul de suspendare) ca apoi sa o poti inchide.
- imi puteti spune o aproximare a costurilor?
Oricare alt detaliu legat de problema este binevenit. Multumesc in avans pentru raspunsuri.
Obligatoriu trebuie reluata activitatea, apoi prin hot asoc unic decideti lichidarea si dizolvarea societatii, cu conditia ca aceasta sa nu inregistreze datorii la bugetul de stat.
Puteti inchide societatea chiar daca se afla in perioada de suspendare de 3 ani.
Intocmiti Hotararea AGA de dizolvare : "Dizolvarea urmata de radierea societatii conform art. 235, alin. 1 din Legea 31/1990.
Declaram pe propria raspundere nu avem datorii fata de stat sau fata de terti.
Declaram pe propria raspundere ca nu avem bunuri in patrimoniul societatii. "
Aceasta este prioma etapa, iar dupa 30 zile solicitati de la Rgistrul comertului copii dupa M.O. unde apare Hotararea AGA si daca nu sunt opozitii treceti la etapa a 2.
Costurile legate de radierea societatii in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata, daca intocmiti actele in cadrul biroului de asistenta juridica a registrului comertului se ridica pentru ambele etape la aproximativ 550 ron. Puteti sa initiati radierea fara a fi nevoie sa faceti reluarea activitatii.