avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua, am o fiica, care are CIM incetat conform art.81 alin (1) din data 30.05.2012 din Legea nr. 53/2003-Codul Muncii, preavizul de 20 de zile calendaristice a expirat la data 09.06.2012, poate sa beneficieze de somaj in aceste conditii? mentionez ca. contractul a fost inceput pe data de 06.10.2011 pana pe 30.05.2012 cu timp de lucru 4 ore/zi.

Va multumesc si astept un raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:04, 21 Iunie 2012
1. Deoarece CIM a incetat cu art.81 din Codul muncii (demisie) nu poate beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa inceteze CIM din motive neimputabile salariatului;
- in ultimele 24 de luni sa aiba 12 luni stagiu de cotizare la somaj (aceste 12 luni trebuie sa fie cu 8 ore pe zi, daca este vorba de 4 ore pe zi atunci toate cele 24 de luni trebui sa fie cotizate la somaj).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj Angela91 Angela91 Buna ziua, As dorii sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de somaj,dupa efectuarea perioadei de preaviz la locul actual de munca, tinand cont de faptul ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa demisie cukrasz_kata cukrasz_kata Buna ziua, contractul meu de munca a incetat conform articolului 55 b in data de 4 februarie.Inrebarea mea este : pot solicita ajutor de somaj daca in ... (vezi toată discuția)
Demisie - repercusiuni simionah_2014 simionah_2014 buna ziua, vreau sa ma ajutati cu o nelamurire. as vrea sa-mi dau demisia de la firma la care lucrez deoarece nu imi convine salariul (minim pe economie), ... (vezi toată discuția)