avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contor apa schimbat fara avertizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contor apa schimbat fara avertizare

buna ziua
a fost anuntati de administratoare ca a fost schimbat ceasul de apa al blocului , nimeni nu a stiut ,nu a fost instiintat , acum ni s a spus ca avem de plata 500 lei apa, diferenta dintre ceasul vechi si cel nou, Intrebarea este , daca exista vreo lege sau norma de reglementare a acestei situatii avind in vedere ca nimeni din bloc nu a putut face citirea inainte de schimbare , noi nevind nici o dovada ca este adevarata citirea, asta in conditiile in care pina acum cele 8 fam din bloc nu am avut nici in cele mai ploioase luni mai mult de 350 lei de plata, nu avem nici o dovada ca nu s au pus restul din ,, burta,, ce se poate face, contestatie sau care e forma legala?
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
vivi23ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:22, 22 Iunie 2012
Legal contorul de bransament trebuie sa fie instalat in spatiu securizat,cu acces accesibil reprezentantilor asociatiei de proprietari
Nu ati precizat motivul care a determinat inlocuirea contorului de apa
Accesul la instalatia parte comuna de catre terti in lipsa reprezentantului legal al asociatiei de proprietari este suspecta in conditiile in care legal reprezentatul asociatiei de proprietari este presedintele acesteia care detine competenta legala sa desfasoare demersuri in interesul general al membrilor proprietari pentru buna functionare a partilor comune instalatii si constructii
Presedintele de asociate detine obligatia sa desfasoare dem,ersuri pentru a circumstantele care au condus la inlocuirea apometruilui de bransament si diferenta supliment de consum apa
In temeiul disp art 12 A c)si d) din HG nr 1588/2007 proprietarii au dreptul sa formuleze contestatie la lista de plata a intretinerii,in termen de 10 zile de la afisare acesteia.
Presedintele de asociatie detine obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
nici administratoarea nici , presedinta de bloc nu stiu nimic despre aceasta schimbare deoarece nu au fost instiintate inainte, li s a spus ca schimbarea este ,, periodica,,
CE poate face asociatia fata de regia de apa care a montat apometrul?se poate refuza plata apei neavind nici o dovada a citirii contorului?
Administratorul asociatiei sa mearga la sediul regiei de apa si sa discute cu sefii de la comercial. Sa ia cu el facturile din ultimile 12 luni si sa demonstreze care este consumul normal al asociatiei.
Sa explice ca este probabil o greseala de citire si aceasta o pot verifica cei de la regia de apa, analizand procesul verbal incheiat de echipa care a demontat vechiul apometru si-au montat altul.
Acel proces verbal contine indexul care era pe apometru sau apometre.
Dar inainte de a va duce la furnizorul de apa verificati si perioada ce s-a inregistrat pe factura. Este posibil ca aceasta factura mai mare sa fie pe o perioada mai mare de o luna, in functie de data cand s-a schimbat apometrul si-n acest fel o sa aveti mai putin de plata luna viitoare. Daca adunati aceasta luna cu factura mare cu urmatoarea luna cu o factura mai mica si-mpartiti la doi, este posibil sa constatati ca sunteti in parametri, ca acesta este consumul corect.
am inteles, intrebarea este daca la incheierea acelui proces nu trebuia sa fie cineva si din partea asociatiei? nu exista nici o obligatie a regiei in acest sens?
Ba da, trebuia sa fie de fata si un membru al asociatiei, indiferent de cine era el.
Vedeti, asa cum v-a spus si @adriantot, perioada de facturare a ultimei facturi, aceea cu apa mai multa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie apometru? Mihai882 Mihai882 Buna ziua, Ma confront cu urmatoarea problema: apometrele din blocul nostru au fost schimbate in urma cu doua saptamani de catre o firma cu care s-a inteles ... (vezi toată discuția)
Constatare consum de apa rece necontorizat (furt) StRotaru StRotaru Asociația de proprietari la care sunt administrator este titular de branșament APA NOVA. Astfel pe baza citirilor contoarelor pasante existente eu împart ... (vezi toată discuția)
Diferenta contor, buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar ... genigeni genigeni diferenta contor, Buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar diferenta de contor desi am apometru in apartament...ex.luna asta 1 metru la care se adauga ... (vezi toată discuția)