avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate face succesiunea intre doi frati daca nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate face succesiunea intre doi frati daca nu este comunicare si unul detine abuziv actele fara sa vrea sa colaboreze??

Buna seara,stiu ca o succesiune se face in termen de 6 luni,dar cum se poate face ,daca unul dintre frati refuza orice comunicare ,actele snt la el,nu vrea sa mearga la notar si ocupa abuziv si suprafata in cauza ,sub pretextul ca i se cuvine totul si nu vrea sa cedeze nimic ,chiar ameninta ca celalalt frate nu are voie sa se apropie de proprietate.
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 21:33, 21 Iunie 2012
Nu se face in termen de 6 luni , acela era un termen de optiune succesorala pe VCC. Daca nu va intelegeti, mergeti in instanta.
Este importanta si data decesului.Primul pas e sa mergeti la notar si sa solicitati dezbaterea succesiunii.Daca nu se poate finaliza la notar,mergeti la instanta.
in prima faza trebuie sa dati o declaratie de acceptare a succesiunii ca sa nu aveti probleme ulterioare. apoi incercati dezbaterea prin notar si daca nu merge va duceti in instanta
pai dupa 6 luni se plateste,si snt costuri destul de mari,nu?
nu inteleg,va rog,cui sa dau declaratie?actele nu snt la mine,eu ce acte ma prezint?si sincer in instanta nu as vrea s aajung,deoarece dureaza si costa mai mult decat face,cu drumuri,cu tot felul de complicatii,nu prea ma reprezinta.....

Alte discuții în legătură

Rudele ascund actul de proprietate al defunctului mirc84 mirc84 Salut, Tatal meu a decedat in urma cu mai putin de 6 luni. Acesta detinea o proprietate a carui act de proprietate este detinut acum de catre fratele lui. ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire bluesky80 bluesky80 Buna seara,va prezint urmatoarea situatie si va rog sa-mi dati un sfat; bunica mea a murit in noiembrie 2011,mostenitori 2 copii dintre care tatal meu care ... (vezi toată discuția)
Suucesiune ccrisa ccrisa Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care sunt dezavantajele in cazul in care nu deschidem succesiunea in 6 luni. Decesul tatalui meu a avut loc in februarie ... (vezi toată discuția)