Buna seara . Eu am o problema legata de niste terenuri pe care nu stiu sigur daca pot sa le vand fara succesiune. Tatal meu a murit , insa inainte sa se intample nenorocirea el a avut un accident in care a fost gasit vinovat . Acum cei de la asigurari asteapta sa vada daca noi facem succesiunea sau nu . Pe vremea cand tata traia , mama a primit un teren de la bunica mea . Ea este singura trecuta pe acel act de proprietate si ma intreb daca pot sa vand acel teren fara sa fac succesiunea!
Atentie sporita cu acceptarea si dezbaterea succesiunii ,pentru ca in momentul in care dezbateti succesiune ,se prezuma ca acceptati atat activul bunurile defunctului cat si pasivul= obligatiile acestuia
Daca deveniti mostenitor al defunctului,exista posibilitatea ca asiguartorul sa se indrepte impotriva dvs,pentru a acoperi prejudiciul cauzat de tatal dvs
Legal daca nu detineti calitatea de proprietar nu aveti dreptul sa tranzactionati terenurile
Chiar daca instrainati terenurile,asiguratorul cu scopul legitim recuperare prejudiciu,are dreptul sa promoveze actiune de revocare contract de vanzare-cumparare
Eu te cred si stiu ca luam si bine si rele , insa el nu apare pe titlul de proprietate. Eu ma gandeam ca daca nu apare pe titlu nu ar trebui sa fie nici o problema . Gresesc !?
Deschidere succesiune
eu12
in urma decesului mamei mele (care a fost mostenitoarea sotului ei) a tuturor terenurilor+bunuri, noi urmasii (frati vitregi +drepti) in mod normal trebuie sa ... (vezi toată discuția)