avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren fara succesiune!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren fara succesiune!

Buna seara . Eu am o problema legata de niste terenuri pe care nu stiu sigur daca pot sa le vand fara succesiune. Tatal meu a murit , insa inainte sa se intample nenorocirea el a avut un accident in care a fost gasit vinovat . Acum cei de la asigurari asteapta sa vada daca noi facem succesiunea sau nu . Pe vremea cand tata traia , mama a primit un teren de la bunica mea . Ea este singura trecuta pe acel act de proprietate si ma intreb daca pot sa vand acel teren fara sa fac succesiunea!

Cel mai recent răspuns: zebeu , utilizator 21:04, 7 Iulie 2012
Cum a primit acel teren, prin vanzare, mostenire sau donatie? In principiu, daca este doar in proprietatea mamei, da, puteti vinde.

Aveti grija cu mostenirea, pentru ca e posibil ca asiguratorul sa solicite dezbaterea mostenirii in instanta si sa va declare straini de succesiune.
Acel teren a fost mostenit de la parintii ei , iar ea la primit cand a facut succesiunea dupa moartea bunicului.
Multumesc mult Alex!
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
reamit, utilizator
Puteti sa vindeti cand doriti
Atentie sporita cu acceptarea si dezbaterea succesiunii ,pentru ca in momentul in care dezbateti succesiune ,se prezuma ca acceptati atat activul bunurile defunctului cat si pasivul= obligatiile acestuia
Daca deveniti mostenitor al defunctului,exista posibilitatea ca asiguartorul sa se indrepte impotriva dvs,pentru a acoperi prejudiciul cauzat de tatal dvs
Legal daca nu detineti calitatea de proprietar nu aveti dreptul sa tranzactionati terenurile
Chiar daca instrainati terenurile,asiguratorul cu scopul legitim recuperare prejudiciu,are dreptul sa promoveze actiune de revocare contract de vanzare-cumparare
Eu te cred si stiu ca luam si bine si rele , insa el nu apare pe titlul de proprietate. Eu ma gandeam ca daca nu apare pe titlu nu ar trebui sa fie nici o problema . Gresesc !?

Alte discuții în legătură

Care este procedura? cositel94 cositel94 Buna seara! am o nelamurire in legatura cu o problema. Avem un act de proprietate pt terenurile intravilane pe numele trabunicului meu, care practic impartise ... (vezi toată discuția)
Un sfat pentru un pamant alexutzu1234 alexutzu1234 Buna ziua am casa la tara plus 7 terenuri arabile am niste vecini care vor sa imi cumpere un teren da problema este ca terenul respectiv este pe numele bunici ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune eu12 eu12 in urma decesului mamei mele (care a fost mostenitoarea sotului ei) a tuturor terenurilor+bunuri, noi urmasii (frati vitregi +drepti) in mod normal trebuie sa ... (vezi toată discuția)