avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu vatamare corporala din culpa

Acum aproape 4 luni de zile am avut un accident de masina pe o trecere de pietoni.Eram pe banda 1 iar pe banda 2 un autobuz.In dreptul trecerii de pietoni mia sarit in fata un copil in varsta de 12 ani...neinsotit de nimeni...taindu-mi calea si mie si autobuzului,care mergea cu viteza foarte redusa.Era o zi ploioasa...era ud pe jos....nu aveam peste viteza legala sunt foarte sigur de asta.Am acordat ajutorul necesar copilului pana a sosit smurd-ul....am facut tot ce puteam face numai ca mama copilului a dorit neaparat sa depuna plangere si sa imi ceara 500 de milioane RON despagubiri.Mi s-a suspendat permisul pe 3 luni (luna asta ar trebui sa-l scot) iar mama copilului a depus un certificat medico-legal de 35-40 de zile pentru fractura de clavicula.
Am fost chemat de catre un ofiter de la rutiera sa depun o declaratie....mi-a zis ca sunt cercetat pentru vatamare corporala din culpa.La dosar este si o declaratie a soferului de autobuz care spune ca ma deplasam cu viteza dar nu foarte mult peste limita iar copilul a traversat trecerea de pietoni "nu in fuga dar grabit".Eu la momentul respectiv eram cu o persoana in masina care a depus si ea declaratie.
Nelamuririle mele sunt urmatoarele....si va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns:
1: La ce sentinta sa ma astept avand in vedere ca nu am precedente penale de nici un fel....
2: Nu stiu care e procedura de eliberare a permisului de conducere in situatii de astea.Luna asta peste cateva zile se fac 3 luni de la data cand mi-a expirat dovada cu drept de circulatie care mi-a fost eliberata atunci.Daca am dosar penal in curs de cercetare pot sa cer macar o dovada cu drept de circulatie? De la cine? Am inteles ca acuma doar procurorul iti poate elibera asa ceva....sau s-a mai schimbat ceva?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: M , utilizator 00:34, 2 Martie 2009
E adevarat ce spuneti numai ca la mine nu sosise inca nici ambulanta si nici politia....a ajuns mama lui si a si pus mana pe telefon sa cheme un avocat.A sosit o doamna avocat inainte de ambulanta si de politie.Asta ce se cheama, "masuri de precautie"? Eu mam pus de o mie de ori in locul mamei copilului si sincer sa-mi vad copilul intins pe jos numai de avocati si bani nu imi arde in momente de astea....dar fiecare dupa cum il duce mintea. Sunt vinovat......dar nu doresc nimanui sa se trezeasca cu o persoana din senin la 1 metru jumate de masina.Atentie?Ma consider ca am fost foarte atent si foarte precaut atata timp cat era ud pe jos iar copilul inca mai traieste si sa refacut complet....asta inseamna ca ori a fost al naibii de norocos si masina mea e facuta din gelatina ori am avut viteza mica. Sincer.....atata timp cat te uiti naibii cand treci strada si esti atent...nu cred ca ti se poate intampla ceva. Oricat de nebun si cu orice viteza ar avea cineva daca esti atent e imposibil sa nu-l vezi ca vine. Multa lume si mai ales "mamele" cu copii de mana mai degraba se uita la asfalt sa nu cumva sa se impiedice de vreo groapa sau linie de tramvai decat sa caste ochii in stanga si in dreapta de 10000 de ori daca trebuie inainte sa se angajeze la trecere. Fara suparare.....de cand am primit iar dovada de circulatie vad zilnic oameni care trec fara sa se asigure deloc...pentru simplul motiv ca se bazeaza ca sunt pe trecere si " o sa vada soferii" ca ei trec strada. Am fost "pieton" 4 luni de la accident si mi sa intamplat si mie sa-mi treaca cate unu cu viteza prin fata cand eram pe trecere fara sa-mi acorde prioritate la trecere.....dar m-am uitat cand am trecut strada si am asteptat sa treaca respectivu....ca de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere.... Faza cu daunele morale e pur si simplu o modalitate usoara de imbogatire......nu stiu daca banii iti acopera suferintele sau poti masura in bani "durerea produsa". Iar zicala aia e total aplicabila si la pietoni nu numai la soferi.... "Cand se trece strada trebuie sa belim mai intai ochii ca sa nu belim dupa aia altceva...."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident! victima are leziuni usoare. ContSters176740 ContSters176740 Buna ziua, Am accidentat recent un copil, care a iesit, in fuga, in fata masinii. Drumul unde s-a petrecut accidentul, este unul comunal, cu o singura banda ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime michaelan michaelan fiica mea in virsta de 7 ani[clasa2] mergea la scoala .la blocul din fata noastra este statia de autobuz unde se urca impreuna cu colegii.fata a vrut sa treaca ... (vezi toată discuția)
Neacordarea de prioritate a pietonilor, contestație? BeBeLPSc. BeBeLPSc. Bună seara, aseară am fost oprit de către politie și am primit 4 puncte de amenda si permisul reținut pentru o perioada de 30 de zile cu dovadă de ... (vezi toată discuția)