buna seara , e foarte dificil si aproape imposibil sa se gandeasca cineva sa anuleze o hotarare judecatoreasca cu privire la incredintarea unui minor avand in totalmente custodia acestuia.( e o problema de viata si moarte)
de aceea va rog cine cunoaste fff bine legile si procedura sa mi raspunda.
va dau detalii mai jos.
sunt mama unui minor de 4 ani si 8 luni .
in anul 2009 tatal minorului mia intentat proces de custodie . justitia a hotarat ca copilul sa mi fie incredintat mie si tatalui i sa acordat dreptul la vizita si toate drepturile de a intretine o relatie armonioasa cu copilul.
din 2009 si pana in prezent au avut loc multe modificari in viata mea si de aceea va rog insistent sa mi dati detalii cum as putea anula acea hotarare judecatoreasca care e in favoarea mea cu privire la custodie si care ar fi procedura de a ceda custodia copilului in favoarea tatalui.
sau ce varianta i-mi puteti spune si ce trebuie sa fac ca tatal copilului sa aiba toate drepturile asupra minorului inclusiv dreptul de a intra si iesi din tara cu minorul fara acordul meu.
va multumesc anticipat
Puteti solicita sa se modifice custodia exclusiva in custodie comuna, care este regula conform noului cod civil. De asemenea, solicitati stabilirea domiciliului minorului la tatal sau, iar dvs sa beneficiati de program de vizitare.
Insa - in prezent custodia fiind comuna - atunci sotul va avea nevoie in permanenta de acordul dvs pt a parasi tara cu minorul.
Cred ca fara sa va dati seama vreti sa renuntati la dreptul de a fi mama. Imi cer scuze dar nu pot sa inteleg acest lucru. Poate aveti dreptate avand in vedere schimbarile din viata dumneavoastra insa.....???? Cred ca fostul sot este cel care trebuie sa deschida un proces de incredintare minor( asta ca sa nu pareti o mama care isi,, abandoneaza,, copilul) chiar daca defapt nu o faceti. Poate mai bine ar fi sa va intelegeti cu fostul sot decat sa renuntati la drepturile dumneavoastra. Copilul nu este ca o marfa pe care o returnezi pentru ca ai probleme si schimbari in viata . Ganditi-va ca acest copil va creste si cu siguranta va va judeca in acest sens. Gandul cel bun si numai bine.
Pt ca s-au schimbat circumstantele in care acest copil v-a fost incredintat, puteti cere in instanta ca autoritatea parinteasca sa fie exercitat in comun de dvs ca parinti sau exclusiv de catre tata ( depinde de motivele ce o sa le invocati) , iar domiciliul copilului sa fie stabilit la tata.
aveti perfecta dreptate in documente voi renunta la dreptul de a fi mama dar in realitate doar ca sa pot sta langa copilul meu trebuie si sunt obligata sa renunt in acte la el . detalii nu prea pot sa va dau doar ca de un an si jumatate suntem sechestrati intr-o tara in plin razboi de catre tatal copilului si nu ne va da drumul decat dupa ce voi renunta la acele drepturi date de autoritatile romane .
poate daca citeati intelegeati ca e o problema de viata si moarte.
va multumesc pentru raspunsul dat de catre gi_jane si va rog sa ma indrumati cum sa procedez daca nu ma aflu pe teritoriul romaniei si nu pot pleca din aceasta tara ca ma aflu ilegal ( viza mia expirat de un an)si risc sa mi se puna interdictie .vamultumesc