avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casare marfa!
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casare marfa!

Buna ziua!Trebuie sa fac un proces de casare marfa si materiale .Ce formula contabila sa fac sa scap de 4428 din gestiune?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:11, 23 Iunie 2012
Sa inteleg ca aveti marfa in mag. cu amanuntul, de aveti 4428? De ce o casati, este depreciata, intrucat intervin mai multe aspecte.Daca nu intra in limitele de perisabilitate, marfa scoasa din gestiune, nu este deductibila, deci aveti o livrare catre sine, cum se mai spune si va autofacturati.
Activitatea societatii a fost suspendata in 2009,marfa a ramas intr-un depozit si a plouat pe ea si a ruginit(cabluri,triple,etc)acum administratorul vrea sa o lichideze.Cum pot scapa eu de marfa si de 4428 fara sa il achite?Casarea e o solutie?
Va multumesc frumos pentru sprijin(fiind la inceput, si cu problemele altora , chiar am nevoie de ajutor)!
Societatea si-a reluat activitatea? Daca este inca suspendata nici nu puteti face casare. In conditiile in care materialele s-au depreciat pentru ca au fost depozitate necorespunzator, trebuie sa se formeze o comisie care sa constate acest fapt. Vedeti ce limite de perisabilitati admise aveti, acestea sunt cheltuieli deductibile, pentru restul si TVA aferent, cheltuiala este nedeductibila.

Tineti cont de ceea ce v-a sfatuit mai sus si colega @soficu cristina.

@ionica34 a scris:
Cum pot scapa eu de marfa si de 4428 fara sa il achite?

Nu inteleg de ce patronii forteaza mana contabililor in aceste situatii.#-o El nu a depozitat materialele corespunzator si trebuie sa scoata castanele cu mana contabilului.

Pentru ca sunteti la inceput de drum, imi permit sa va dau un sfat. Inregistrati legal ...nu cum va spune patronul.;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iunie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minus inventar marfa marcelaL marcelaL buna, va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu o monografie contabila in ce priveste minusul la inventar marfa cu amanuntul.Minusul nu este imputabil. eu ... (vezi toată discuția)
Productia mona_genes mona_genes care este nota contabila pentru un produs finit care nu a m-ai fost vandut . Marfa perisabila. (vezi toată discuția)
Suspendare firma morys morys Am un mic magazin iar din 2011 am decis sa-i suspend activitatea pentru ca pur si simplu nu mai merge. Intrebarea mea este ce fac cu stocul de marfa pe care ... (vezi toată discuția)