avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general perisabilitati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

perisabilitati

am un depozit cu materiale de constructie si la inventar am foarte multa marfa degradata -gresie,ciment etc .Cum calculez perisabilitatile daca gestiunea se tine valoric ?Ca sa aplic procentul din norme- la desfacere cu amanuntul dupa ce ma ghidez ,de unde stiu cata gresie mi-a intrat sau am vandut de la ultimul inventar ?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:56, 11 Ianuarie 2012
nu ma poate ajuta nimeni ?
Nu stiu daca va este de folos dar ... :
- Incercati sa determinati cati saci de ciment sau cate cutii de gresie (de exemplu) aveti deteriorate
- Evaluati aceste pierderi la pretul mediu de achizitie practicat in ultimul an
- Aplicati procentul de perisabilitate din Hotararea nr. 831 din 27 mai 2004 pentru aprobarea Normelor privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare- NORMA din 27 mai 2004 privind limitele admisibile de perisabilitate la marfuri in procesul de comercializare

Din punct de vedere contabil, inregistrarea acestor pierderi aferente produselor perisabile se vor inregistra ca o cheltuiala care va fi deductibila in limita admisa de perisabilitate din HG 831/2004.

Atentie la pierderile din cauze imputabile (neglijenta) care nu sunt cheltuieli deductibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfuri perisabile, expirate, deteriorate, etc econo econo Care este modalitatea corecta de a scoate din gestiune cu costuri minime marfurile perisabile si cele constatate expirate la inventar, degradate, etc.? Aceasta ... (vezi toată discuția)
Despre contab. primara tornada20 tornada20 buna ziua eu sunt noua prin zona si am citit pe acest site cateva sfaturi utile, multumesc. As avea inca o intrebare, detin un fast food si as vrea sa puin ... (vezi toată discuția)
Ce fac cu produsele expirate(deteriorate). crys-2001 crys-2001 Am infiintat de curand o I.I. cu obiect de activitate comert cu amanauntul al produselor alimentare si nealimentare.Unele produse,mai ales cele ... (vezi toată discuția)