avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CE FAC CU PRODUSELE EXPIRATE(DETERIORATE).
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CE FAC CU PRODUSELE EXPIRATE(DETERIORATE).

Am infiintat de curand o I.I. cu obiect de activitate comert cu amanauntul al produselor alimentare si nealimentare.Unele produse,mai ales cele alimentare,expira sau,din cauza manipularii,se dererioreaza ambalajul.As dori sa stiu si eu cum ma pot scade din gestiune cu aceste produse in afara variantei de a le inregistra in casa de marcat ca vandute.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 10:12, 11 August 2010
proces verbal de scadere marfa perisabila.
Iar acest proces verbal in ce acte contabile se inregistreaza?Sumele rezultate se pot incadra la cheltuieli deductibile?Va multumesc.
temei legal pentru deductibilitate :
ART. 48(cf)

Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activităţi independente, determinat pe baza contabilităţii în partidă simplă
(5) Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:
e) pierderile privind bunurile perisabile, în limitele prevăzute de actele normative în materie;

actul normativ :
HOTÃRÂRE nr. 831 din 27 mai 2004 pentru aprobarea Normelor privind limitele admisibile de perisabilitate la mărfuri în procesul de comercializare
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 522 din data de 10 iunie 2004

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre contab. primara tornada20 tornada20 buna ziua eu sunt noua prin zona si am citit pe acest site cateva sfaturi utile, multumesc. As avea inca o intrebare, detin un fast food si as vrea sa puin ... (vezi toată discuția)
Descarcarea gestiunii de produsele expirate vengje@yahoo.com vengje@yahoo.com Asi dori sa stiu daca prin lege este prevazut un procent de pierderi pentru gestiuni in care sa putem incadra produsele expirate si sa le scoatem din ... (vezi toată discuția)
Care este cota de perisabilitate la marfuri alimentare? Angelica Huian Angelica Huian Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu aceste cote de perisabilitate. La marfurile alimentare care sunt cotele de perisabilitate? Cate sticle de ulei au voie ... (vezi toată discuția)