avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Incasare eronata
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Incasare eronata

Buna ziua,

Sunt persoana fizica autorizata, neplatitoare de TVA.
In urma unei erori (am incurcat contul de PFA cu cel personal) au intrat in contul PFA suma de 250 lei din partea unei persoane fizice, prin depunere in cont la caserie.
Ce solutii as avea pentru rezolvarea acestei probleme, justificaea in contabilitate a incasarii?
Obs.:
- Nu am cum sa dau un bon fiscal pentru ca nu am casa de marcat
- La banca imi refuza plata din contul PFA catre persoana fizica a sumei respective

Multumesc
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 13:05, 22 Iunie 2012
daca nu este vorba despre o suma provenita in urma unei prestari de servicii ca PFA pur si simplu ignorati "incasarea" si nu o treceti in RJIP; PFA nu este obligat sa tina registrul de casa si banca si sa justifice toate intrarile si iesirile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare persoane fizice aling aling Buna ziua! Sper sa ma ajutati. Voi lansa un site prin intermediul caruia atat persoanele juridice cat si persoanele fizice vor putea sa-si promoveze ... (vezi toată discuția)
Inserare tranzactie in rjip sau nu? cojo3x cojo3x Buna ziua. Anul acesta am avut ceva incasari prin banca. Problema este ca nu am putut sa platesc din banca mea catre banca beneficiarului si am fost obligat ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabilitate pfa apicultura cornelia radoi cornelia radoi buna ziua!unchiul meu e pfa cu cod 149 si de 2 ani primeste 1500 euro bani nerambursabili,ajutor european!treaba merge bine,si-a inmultit nr de stupi,mai greu ... (vezi toată discuția)