avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrari contabilitate PFA apicultura
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrari contabilitate PFA apicultura

buna ziua!unchiul meu e pfa cu cod 149 si de 2 ani primeste 1500 euro bani nerambursabili,ajutor european!treaba merge bine,si-a inmultit nr de stupi,mai greu e cu contabilitatea !avem cateva nelamuriri:banii primiti se inregistreaza in RJIP,daca nu,la contril arata extrasul de cont de la banca sau cum////a platit dr veterinar ca sa-i elibereze o adeverinta medicala in urma unui control pare-se obligatoriu,nu se inregistreaza si asta ca plata,sau doar ce cumpara pt desfasurarea activitatii?si in registru inventar se trec toate obiectele ce se gasesc la data inventarului de sfarsit de an sau trec anual ce cumpar?astept raspunsuri,va multumesc din suflet!cu stima,cornelia radoi!
Cel mai recent răspuns: cornelia radoi , utilizator 13:10, 28 Octombrie 2013
Suma primita in fiecare an o treceti in registrul jurnal de incasari si plati dar cand va trebui sa calculati venitul impozabil si sa completati declaratia 200, nu o luati in calcul.
Si ce plati mai faceti legate de activitatea ca apicultor sunt cheltuieli deductibile si le treceti in registrul jurnal de incasari si plati, cu documentul de plata.
In registrul inventar treceti ce e pe pfa la 31 decembrie ca mijloace fixe si obiecte de inventar.
multumesc mult pt.raspunsuri!sa inteleg ca trebuiau trecuti si cei 1500 euro!pe 2011 si 2012 nu i-a inregistrat,ce mai poate face acum/are extrasele de cont dar nu i-a trecut in RJIP,si inca ceva daca vinde la persoane fizice(vecini) sau in piete si targuri poate sa taie chitanta si factura sau trebuie sa aiba casa de marcat fiscala?trec in RJIP si consultatia doctorului.multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa neplatitor de tva andreea_catalina andreea_catalina 1. Pentru un PFA cu activitatea principala proiectare si audit energetic se pot trece in RJIP la plati cotizatia anuala platita la o asociatie profesionala? ... (vezi toată discuția)
Declaratii ii preda62 preda62 Am cateva nelamuriri,am accesat masura 112 apicultura dupa semnarea cereri de finantare am infiintat o intreprindere individuala (fara contabil) dar nu stiu:ce ... (vezi toată discuția)
Completare jurnal de incasari si plati florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Am o intreprindere individuala, cu obiect de activitate comert cu amanuntul. Stiu ca este necesar sa completez jurnalul de incasari si plati, ... (vezi toată discuția)