avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasi care nu au platit chiria
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasi care nu au platit chiria

Buna ziua

Tatal meu are un apartament in localitatea Resita, apartament pe care, de-a lungul timpului, l-a inchiriat la diverse persoane. Ultimul chirias a omis sa plateasca intretinerea o perioada cam lunga de timp, astfel ca datoria se ridica in prezent la circa 2500 lei. Nu mai vorbim de faptul ca nici chiria nu a platit-o.
Ceea ce vreau eu este sa stiu cam cat m-ar costa un avocat in Resita. Si as mai vrea sa stiu daca se poate gasi unul prin intermediul avocatnet.
Si mai am o intrebare. Chiriasul de acum doi ani a plecat, fara sa dea preaviz, neplatind chiria pe utlima luna. Mai poate fi dat in judecata acum, dupa doi ani?
Am stat si m-am gandit ca poate nu se merita sa ii dai in judecata pentru sume care pentru unii pot parea mici, dar chiar ne-am facut o gramada de nervi si n-am stresat din cauza acestor chiriasi. Am facut totul legal, am platit impozitul la fisc, chiar daca banii de la chiriasi nu i-am vazut.
Va rog spuneti-mi cam care ar fi pasii de urmat.
Va multumesc.
Daca aveti contracte legal incheiate va puteti adresa instantei pentru evacuarea chiriasului si plata debitelor la intretinere si ultima chirie+penalizare.
Va multumesc pentru raspunsuri. Da, am contracte cu clauze concrete privind plata chiriei si a cheltuielilor. Dar pe chiriasii de acum doi ani ii mai pot da in judecata? Cand se prescrie?
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema (pct.3.3 din Regulament)
Pentru a continua discutia aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
KarinaB a scris:

Buna ziua
Am mai postat in acest forum legat de problema mea. Problema e urmatoarea: tatal meu a inchiriat in octombrie 2011 un apartament pe care il are in Resita. Chiriasul nu a platit intretinerea in nicio luna si in ianuarie 2012 a plecat de acolo. Tatal meu, care are incredere oarba in oameni, habar nu avea de situatia asta. El locuieste in Bucuresti, si nu s-a interesat deloc care e treaba pe acolo. La sfarsitul lunii ianuarie a fost sunat de catre mama chiriasului. Ea i-a spus ca baiatul ei a plecat sa munceasca in Germania. Mama chiriasului s-a jurat ca plateste intretinerea indata ce baiatul ii trimite primul salariu. Dar nu s-a intamplat nimic pana acum. Iata ca trecut jumatate de an si nimc bun nu s-a intamplat. Va rog sa imi spuneti cum trebuie sa fac ca sa il oblig pe chirias sa plateasca ceea ce s-a angajat prin contractul pe care l-a semnat.
Va multumesc.

se prescrie in termen de 3 ani de la scadenta. din ce povestiti dumneavoastra, nu s-a prescris.
Stimată doamnă,

Cum s-a răspuns anterior, nu există probleme în a intenta o acțiune în justiție, pentru sume datorate în ultimii trei ani de la introducerea acțiunii.

Totuși, ar trebui să fiți atentă la următorul aspecta: proprietarul poate începe o astfel de acțiune, iar așa cum reiese din ce ne-ați explicat, tatăl dvs este proprietar, titular al contractului, deci el ar trebui să formuleze pretenții, nu dvs.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-datorii ale defunctei UN OM UN OM buna ziua , Mama a decedat eu fiind singura mostenitoare iar prin casatorie si sotul meu . Suntem casatoriti de 16 ani. Apartamentul in care locuim cu cei ... (vezi toată discuția)
Obligatiile proprietarului ce inchiriaza apartamentul. legal23 legal23 Detin un apartament pe care l-am inchiriat ptr o suma modica unei rude care trecea printr-un moment mai greu in lupta cu viata.Nu exista un contract de ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu datorii la asociatia de proprietari madalinaoprea madalinaoprea As dori sa stiu ce se poate face in cazul vanzarii unui apartament cu datorii la asociatia de proprietari. Mai exact, intr-un apartament a locuit cu chirie ... (vezi toată discuția)