avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Profesor pensionar incadrat la plata cu ora
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Profesor pensionar incadrat la plata cu ora

Un profesor pensionar la limită de vârstă, gradul I, încadrat la plata cu ora, gimnaziu, în anul şcolar 2011-2012 are dreptul la concediu de odihnă şi cum se calculează? Dar la indemnizaţie de dirigenţie?
Vă mulţumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 21:40, 22 Iunie 2012
Nu aveti dreptul la concediu de odihna, in cazul "platii cu ora". In ceea ce priveste indemnizatia de dirigentie precum si alte sporuri, acestea au fost luate in considerare in momentul in care vi s-a calculat salariul tarifar orar.
In cf. cu prevederea art.10 din ANEXA5,Legea 63/2011:
ART. 10
(1) Personalul didactic şi personalul didactic asociat, inclusiv cadrele didactice pensionate pentru limită de vârstă, care funcţionează pe posturi didactice în sistem de plată cu ora sunt salarizate pentru activitatea depusă în funcţie de condiţiile pe care le îndeplinesc la încadrare. La calculul drepturilorsalariale se vor avea în vedere: norma didactică de predare, salariul de încadrare prevăzut în anexele nr. 1 şi 2 la lege, indemnizaţia de învăţământ special, gradaţia de merit, sporul pentru titlul ştiinţific de doctor de care a beneficiat până la data de 31 decembrie 2009 şi indemnizaţia pentru localităţi izolate

Indemnizatia de dirigintie nu figureaza nominalizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesorii pensionati..... atena52 atena52 Un profesor ,pensionar ,angajat prin plata cu ora,care primeste dirigentia unei clase ,poate fi platit ? Stiu ca ,orice munca desfasurata ,este platita ... (vezi toată discuția)
O nelamurire cu privire la stabilirea unui salariu fara sporuri cipair cipair Va salut ; am o nelamurire cu privire la calcularea unui salar ( in regim de plata cu ora ) din invatamant ; lucrez in scoala X cu o norma de 8 ore si nu imi ... (vezi toată discuția)
Plata cu ora la invatatori ana500 ana500 Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine intro problema. Lucrez in invatamant si am un cadru didactic ( un invatator) care are peste 25 de ani vechime si gradul ... (vezi toată discuția)