avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum sunt echivalate perioadele lucrate in grupa I de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum sunt echivalate perioadele lucrate in grupa I de munca?

cum sunt echivalati conform noii legi a pensiei 17 ani de grupa I efectuati in perioada 1977-2001
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:36, 23 Iunie 2012
Daca unitatea la care ati lucrat nu se gaseste in anexele 2,3 la Legea 263 din 2010, se aplica reducerea de la articolul55 tabelul 1 pentru lucru in conditii de grupa Ia de munca.
Pentru cei 17 ani lucrati in gr.I de munca (cu 100%):
- se reduce varsta standard de pensionare cu 3 ani si 6 luni;
- se adauga la stagiul de cotizare 8 ani si 6 luni.
Potrivit art. 158, alin. (1) din Legea nr. 263/2010, perioadele de vechime in munca realizate in grupele I si a II-a de munca pana la data de 1 aprilie 2001 constituie stagiu de cotizare in conditii deosebite, in vederea reducerii varstelor de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? Ovidiu Stanciu Ovidiu Stanciu Am in grupa de munca 1- 20 de ani , varsta de 53 de ani .Se poate sa ma pensionez de la aceasta varsta? (vezi toată discuția)
Reducerea varstei standard de pensionare pentru perioadele lucrate in grupa i de munca si in conditii speciale mpetrea2000 mpetrea2000 Anterior datei de 1.04.2001 am lucrat in grupa I cu 75%.Dupa aceasta data am beneficiat de conditii speciale.Ma puteti lamuri cum se face reducerea varsteide ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca sorin198 sorin198 Buna ziua!As dori sa aflu daca in prezent se mai tine cont de grupa I de munca.Va multumesc!=D> (vezi toată discuția)