Daca la recurs s-a dat o hotarare irevocabila, dar care a fost atacata prin "contestatie in anulare-recurs" poate fi considerata definitiva si executabila? In ce conditii?
Daca in hotarare s-a acceptat partial o despagubire restul din valoarea cererii cui ii revin, celui care a facut cererea sau celeilate parti?
Dna. Maria,
O hotarare irevocabila este intotdeauna executorie. Faptul ca a fost promovata calea de atac extraordinara a contestatiei in anulare, nu ii rapeste caracterul executoriu.
Nu va inteleg partea a doua a intrebarii. Care rest? Daca nu s-a admis decat partial, nu se poate executa decat ceea ce s-a admis, restul ramane la parat. :)
Multumesc pentru raspuns.
In cererea reconventionala depusa a fost ceruta o suma si doar partial obtinuta. Cererea era pentru cheltuieli de renovare si acum este depusa contestatia in anulare, dar cel care revendica cheltuielile a inceput sa ia o parte din bunuri. Pentru bunurile respective, pe langa altele, au fost cerute despagubirile dar in hotarare nu este specificat care din bunuri trebuiesc platite si care nu. Daca suntem inca in litigiu are dreptul sa ia bunurile? Sau sa se realizeze executarea? Dupa contestatie nu se poate da o alta hotarare?
Recurs prin incheiere
wap54
Explicati-mi ce inseamna recurs prin inchiere, dupa fondul castigat, a urmat recurs, facut nu de noi ci de partea pe caream reclamat-o, recursul a fost ... (vezi toată discuția)