buna ziua, am fost concediat la data de 14 iunie 2012 si pana in clipa de fata nu am primit nici-o hartie de la angajator prin care sa ma instiinteze in scris ca am fost concediat si motivul pentru care am fost concediat.lucram ca agent de vanzari si m-am certat cu directorul de vanzari al firmei pentru modul in care mi-a vorbit.i-am cerut fisa de lichidare si refuza sa mi-o dea.in ziua cand mi-a spus sa nu mai vin la munca am predat si masina si telefon de serviciu si mi-am luat doar hartiile conform carora le-am predat in buna stare de functionare.i-am cerut decizia de concediere si a dat din umeri.i-am cerut fisa de lichidare si mi-a spus ca o sa mi-o dea la 1 iulie.intrebarea mea este cum as putea proceda in continuare?plangere scrisa la itm ar rezolva problema?
1. Potrivit art.8 alin.3 din HG nr.500/2011 coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
2. De asemenea , va puteti adresa Inspectoratului Teritorial de Munca in raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea.
Atata vreme cat nu ati primit nici o instiintare ca va va fi incetat contractul de munca dvs ar trebui sa mergeti la serviciu pentru a nu crea premizele unei cercetari disciplinare prealabile. Ar fi bine sa va adresati ITM-ului asa cu spune si colegul meu freelis.
Simpla vorba a angajatorului sa nu mai veniti de maine la serviciu nu inseamna incetarea contractului de muna in mod legal
eu nu mi-am depus demisia si nu am semnat nici-o hartie.cf. CM nu trebuia sa ma tina in preaviz 20 de zile si sa ma inregistreze in cadrul oficiului pentru ocuparea fortei de munca?nu a incalcat prevederile art.76 din codul muncii? si daca le-a incalcat care sunt drepturile mele ca angajat si care sunt primi pasi ce trebuie sa ii fac pentru a putea sa imi cer drepturile ? in ceea ce priveste concedierea mea s-a desfasurat in felul urmator:am avut o discutie telefonica ,in timpul programului de munca, in care am fost jignit de catre directorul de vanzari.eu i-am spus sa se duca dracu si i-am inchis telefonul in nas.a2a zi cand am venit la munca mi-a spus sa predau tot si sa nu mai vin la munca si de atunci totul a ramas asa.am sunat sa intreb de salariu si ma tot amana . mai am de luat doua salarii deoarece se merge cu o luna in urma la salariu. mi-am sunat fostii colegi si a dat salariile la toata lumea numai mie nu.
Pentru neplata salariilor va puteti da demisia fara preaviz, dar aveti dreptul sa sesizati ITM-ul si /sau sa promovati o actiune in instanta...
Avand in vedere ca pana in prezent nu s-a emis niciun document de catre angajare prin care s-a incetat raportul de munca, parerea mea este sa va prezentati la acesta cu o cerere scrisa prin care sa-i solicitati sa va comunice decizia de incetare a raportului de munca...dupa ce va comunica o astfel de decizie , atunci se poate discuta daca au fost indeplinite conditiile de forma si de fond pentru emiterea acesteia.
In prmul rand faceti o adresa scrisa catre societate (in dublu exemplar) in care solicitati clarificarea in scris asupra situatiei dvs. Cererea o inregistrati la secretariat, apoi mergeti la ITM si faceti o sesizare expunandu-le situatia asa cum ne-ati prezentat noua aici pe site.
Puteti merge sa in judecata angajatorul si clar veti castiga.
Daca in adresa de care va spuneam mentionati faptul ca veti face toate demersurile legala s-ar putea sa le mai taie din elan
Demisie
ale2012
buna ziua.sotul meu a lucrat la legume si fructe adica mai pe scurt la un economat,acolo timp de un an nu ai concediu,concediu medical sau o zi libera dar ... (vezi toată discuția)