Este adevarat ca daca optez pentru ccc pana la implinirea varstei de 2 ani angajatorul nu este obligat sa imi pastreze postul? In cazul ccc pana la 1 an este obligat?
Sunt functionar public cu contract pe perioada nedeterminata. Am nascut in luna mai 2012 si din iulie trebuie sa fac cerere de suspendare.
In cazul in care optati pt. ccc pana la 1 an si reveniti in activitate inainte ca copilul sa implineasca varsta de 1 an,beneficiati de stimulentul de insertie de 500 lei/lunar pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.In perioada cat beneficiati de acest stimulent(deci pana ce copilul face 2 ani)[b]angajatorul nu poate sa va intrerupa raportul de serviciu.,in cf. cu prevederea art25al (2)lit.b din OUG111/2010,in timp ce daca veti beneficia de 2 ani ccc,la revenirea din concediu obligatia angajatorului este sa va mentina cel mult 6 luni,incf. cu prevederea al(3)art.25:
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap; b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
[/b](3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
Pt. ambele situatii daca intervine reorganizarea judiciara sau falimentul obligatia nu se mai mentine.
Daca postul insa se desfiinteaza,aflandu-va in plata stimulentului iar angajatorul avand obligatia sa va mentina rap.de serviciu pana la varsta de 2 ani a copilului,trebuie sa va ofere un alt loc de munca,la fel 6 luni dupa revenirea din ccc pt.2 ani .
OUG 111/2010 a mai suferit modificari din martie pana acum?
Pentru ca textul pe care il am eu la art. 25 (2) a) cuprinde si concediul pana la 2 ani.
"Art. 25 2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;"
Iar in ceea ce priveste extinderea acestei perioade "cu pana la 6 luni", acest lucru inseamna ca din momentul intoarcerii angajatorul poate decide concedierea oricand, in cazul ccc pana la 2 ani?
Concediere
intrebare_buna
Buna ziua!
Am o intrebare. Daca o salariata a fost 1 an in concediu ce crestere copil si a revenit cu o zi mai repede pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)