avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dividende
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dividende

Cum intri in posesia dividendelor intr-o societate cu doi asociati, profitabila, in care majoritarul e si administrator si ostil?
Cum se reparizeaza dividendele daca in AGA minoritarul nu poate impune mai nimic, asociatul administrator avand "grija" sa tina sub control profitul (fixandu-si o leafa mare) iar profitul decide sa ramana la rezerve.
Ce solutie legala are minoritarul intr-o astfel de situatie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iunie 2012
tripoli, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 05:31, 24 Iunie 2012
Singura solutie este sa ajungeti la o intelegere pe cale amiabila. Daca nu, aveti varianta sa va retrageti din societate sau sa cereti dizolvarea acestei in instanta pentru grave neintelegeri intre asociati in temeiul art. 227 alin. 1 lit. e din legea nr. 31/1990.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disparitie asociati srl adinkaa adinkaa sunt administrator unic si asociat cu 52% intr-un srl. asociatii mei nu au mai dat nici un semn de viata de mult timp si nu pot sa depun bilantul pentru ca mi ... (vezi toată discuția)
Conditii schimbare administrator srl delia_enache delia_enache Buna ziua, In cazul unui SRL cu 3 asociati, asociatul majoritar fiind si adminstrator, care sunt conditiile de schimbare al administratorului, in situatia ... (vezi toată discuția)
Problema cu asociatii neplata dividende sorinbolea sorinbolea Am si eu o nelamurire: Intr-un SRL sunt 3 asociati: unul 90%, altul 5%, si eu 5% . Din 2007, cand am facut impartirea asta in firma, nu am primit nici ban ... (vezi toată discuția)