avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale disparitie asociati srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

disparitie asociati srl

sunt administrator unic si asociat cu 52% intr-un srl. asociatii mei nu au mai dat nici un semn de viata de mult timp si nu pot sa depun bilantul pentru ca mi se solicita semnaturile lor. cum as putea sa-mi derulez activitatea la firma fara aceste semnaturi? a fost inregistrat profit si acordare de dividende conform actului constitutiv.. ei au de ridicat dividende . actul constitutiv prevede "adunarea generala decide prin acordul asociatilor majoritari chiar si in cazul modificarii actului constitutiv" .

stie cineva ce pot face? ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:08, 22 Septembrie 2012
Puteti rezolva problema solicitand dizolvarea societatii in temeiul art. 237 alin. 1 lit. a din legea nr. 31 / 1990.
Mai inainte de toate convocati adunarea generala, respectiv trimiteti o convocare celorlalti asociati. la adresele care sunt declarate si inscrise in actul constitutiv, respectand prevederile cu privire la aceasta procedura (convocare, reconvocare etc). Daca nu se intruneste adunarea generala dizolvati societatea.
Daca vreti sa continuati afacerea deschideti o societate in care sa fiti asociat unic si astfel nu mai depindeti de alte persoane.

convocati AGA si avand in vedere ca sunteti majoritar, semnati bilantul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegeri aga ContSters56278 ContSters56278 Daca la AGA unui SRL cu 2 asociati (un asociat are 70% celalalt are 30% din capitalul social) cel cu 30 % nu semneaza hotararea,iar statutulprevede ca acestea ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal aga la un srl condorvb condorvb In cadrul AGA procesul verbal întocmit nu a fost semnat de acționarul majoritar . Acționarul majoritar a cerut întocmirea altui proces verbal cu ... (vezi toată discuția)
Convocare aga dumilor dumilor Buna ziua! Asociatul majoritar poate convoca aga? Administratorul societatii nu a convocat aga pentru aprobarea bilantului, cerand doar semnarea lui de catre ... (vezi toată discuția)