avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Convocare AGA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Convocare AGA

Buna ziua!
Asociatul majoritar poate convoca aga?
Administratorul societatii nu a convocat aga pentru aprobarea bilantului, cerand doar semnarea lui de catre asociati.
Asociatul are dubii legate de situatia exercitiului financiar si de administrare.
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 12:29, 6 Aprilie 2017
Buna ziua,

Conform Art. 195 din Legea 31/1990, în cazul SRL-urilor,
(1) Administratorii sunt obligaţi să convoace adunarea asociaţilor la sediul social, cel puţin o dată pe an sau de câte ori este necesar.
(2) Un asociat sau un număr de asociaţi, ce reprezintă cel puţin o pătrime din capitalul social, va putea cere convocarea adunării generale, arătând scopul acestei convocări.
(3) Convocarea adunării se va face în forma prevăzută în actul constitutiv, iar în lipsa unei dispoziţii speciale, prin scrisoare recomandată, cu cel puţin 10 zile înainte de ziua fixată pentru ţinerea acesteia, arătându-se ordinea de zi.

Deci, daca asociatul are cle puțin o pătrime din capitalul social, poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunare generala dragnea.georgeta dragnea.georgeta Va rog sa imi spuneti cum, cine si cand trebuie sa convoace adunarea generala intr-un srl? Vreau sa pun in discutie cateva chestiuni importante si ceilalti ... (vezi toată discuția)
convocare aga sclaudia sclaudia Buna ziua . Eu si sotul detinem50% dintr-o SRL, celelalte 50% de o alta familie , cu care acum nu ne mai intelegem. El este si administrator pana in iulie. ... (vezi toată discuția)
Convocare aga epcsch epcsch sant mandatarul a doi asociati dintr-ul SRL .Datorita faptului ca exista mari divergente intre asociatul care este si administratorul societati si ceilalti doi ... (vezi toată discuția)