avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale adunare generala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

adunare generala

Va rog sa imi spuneti cum, cine si cand trebuie sa convoace adunarea generala intr-un srl? Vreau sa pun in discutie cateva chestiuni importante si ceilalti asociati ma amana de mai bine de un an.
Cum procedez ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:57, 26 Noiembrie 2012
Din ceea ce spuneti deduc ca sunteti un srl cu mai multi asociati.
Rezolvarea problemei ar putea interveni procedand asa cum dispune art.195 din Legea nr.31-1990:
Art. 195
(1)Administratorii sunt obligaţi să convoace adunarea asociaţilor la sediul social, cel puţin o dată pe an sau de câte ori este necesar.
(2)Un asociat sau un număr de asociaţi, ce reprezintă cel puţin o pătrime din capitalul social, va putea cere convocarea adunării generale, arătând scopul acestei convocări.
(3)Convocarea adunării se va face în forma prevăzută în actul constitutiv, iar în lipsa unei dispoziţii speciale, prin scrisoare recomandată, cu cel puţin 10 zile înainte de ziua fixată pentru ţinerea acesteia, arătându-se ordinea de zi.

Textul pare destul de lamuritor.
Administratorul sau dvs. daca aveti cel putin 1/4 din capitalul social.
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2012
Alin Paidiu, Avocat
Administratorii sunt obligati sa convoace adunarea generala sau un asociat sau un numar de asociati, ce reprezinta cel putin o patrime din capitalul social, va putea cere convocarea adunarii generale, aratând scopul acestei convocari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare aga dumilor dumilor Buna ziua! Asociatul majoritar poate convoca aga? Administratorul societatii nu a convocat aga pentru aprobarea bilantului, cerand doar semnarea lui de catre ... (vezi toată discuția)
Cat trebuie sa fie minim capitalul social pentru a putea convoca aga nicoleta_85 nicoleta_85 cat trebuie sa fie minim capitalul social pentru a putea convoca AGA, atat la un SA cat si la SRL? cu 5 % pot convoca adunarea ordinara? (vezi toată discuția)
Convocare aga epcsch epcsch sant mandatarul a doi asociati dintr-ul SRL .Datorita faptului ca exista mari divergente intre asociatul care este si administratorul societati si ceilalti doi ... (vezi toată discuția)