avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Convocare AGA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Convocare AGA

Buna ziua .
Eu si sotul detinem50% dintr-o SRL, celelalte 50% de o alta familie , cu care acum nu ne mai intelegem. El este si administrator pana in iulie. Noi nu avem acces la actele firmei. Sediul social este in capitala , punct de lucru in provincie . Aici se tin toate documentele si locuieste si administratorul .Am fost convocati la AGA , pt depunere bilant, la sediul social. Noi lucram si nu putem lipsi o zi intreaga . Partenerii nostri stiu asta . Legea obliga tinerea AGA la sediul social ? Am dreptul sa cer documente inainte de aceasta AGA , pt a ma prezenta in cunostiinta de cauza ( fisa conturilor , inventar , etc )?

Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 10:43, 21 Martie 2012

Art. 195 din Legea 31/1990 prevede:

Administratorii sunt obligati sa convoace adunarea asociatilor la sediul social, cel putin o data pe an sau de cate ori este necesar.

(2) Un asociat sau un numar de asociati, ce reprezinta cel putin o patrime din capitalul social, va putea cere convocarea adunarii generale, aratand scopul acestei convocari.

(3) Convocarea adunarii se va face in forma prevazuta in actul constitutiv, iar in lipsa unei dispozitii speciale, prin scrisoare recomandata, cu cel putin 10 zile inainte de ziua fixata pentru tinerea acesteia, aratandu-se ordinea de zi.

Adunările generale ale societăţii comerciale cu răspundere limitată vor fi convocate în conformitate cu dispoziţiile actului constitutiv.
Inainte de data stabilita pentru adunare solicitati prezentarea situatiilor financiare pentru a putea exprima un punct de vedere in cadrul adunarii. In cazul in care se refuza transmiterea situatiilor finaciare transmiteti in scris ca sunteti in imposibilitate sa va exprimati punctul de vedere mmotivta de nepunerea la dispozitie a documentelor si ca aveati dreptul sa votati si prin corespondenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat trebuie sa fie minim capitalul social pentru a putea convoca aga nicoleta_85 nicoleta_85 cat trebuie sa fie minim capitalul social pentru a putea convoca AGA, atat la un SA cat si la SRL? cu 5 % pot convoca adunarea ordinara? (vezi toată discuția)
Convocare aga dumilor dumilor Buna ziua! Asociatul majoritar poate convoca aga? Administratorul societatii nu a convocat aga pentru aprobarea bilantului, cerand doar semnarea lui de catre ... (vezi toată discuția)
Adunare generala dragnea.georgeta dragnea.georgeta Va rog sa imi spuneti cum, cine si cand trebuie sa convoace adunarea generala intr-un srl? Vreau sa pun in discutie cateva chestiuni importante si ceilalti ... (vezi toată discuția)