avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Transfer marfa intre gestiuni
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Transfer marfa intre gestiuni

Am deschis de curand un al 2 punct de lucru, si a fost nevoie de transfer de marfa intre gestiuni. As dori sa stiu cum se introduc aceste date in contabilitatea primara. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 09:30, 7 Ianuarie 2009
Transferul intre gestiuni se face in baza avizului de insotire a marfii. Acesta se intocmeste de catre pers. din gest.1 Cel din gest. 2 intocmeste nota de receptie a marfurilor primite.
d.p.d.v. contabil,gestiunea1,o notezi cu un analitic 1si gestiunea 2 cu analitic 2, la contul de marfa 371.Astfel transferul apare in contabilitate ca inregistrare 371.2=371.1(iese marfa din gestiunea 1 si intra in gestiunea 2).Ca si acte contabile ,vi le-a prezentat ghola.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit inregistrat pe baza avizului a_andreea a_andreea Am rugamintea de a mi comunica opinia dumneavoastra vis a vis de urmatoarea speta: Livrez catre supermarketuri marfuri pe baza de aviz de expeditie. In ... (vezi toată discuția)
Transfer marfa oroian-rodica oroian-rodica Cum se face inregistrarea contabila in cazul unui transfer de marfa de la un magazin cu amanuntul la altul in cadrul aceleasi societati. (vezi toată discuția)
Transfer intre doua gestiuni en detail pe baza de aviz loredana7703 loredana7703 Va rog daca ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema: Am o firma cu 2 baruri care transfera marfa de la un bar la altul pe baza de aviz Daca ma poate ... (vezi toată discuția)