avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare diferente de consum
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare diferente de consum

Cum se repartizeaza , in mod legal , diferentele de consum la apa rece ce apar intre contorul de la bransamentul scarii si suma consumurilor indicate de contoarele din apartamente. Pana acum noi le-am impartit in mod egal la numarul de apartamente , considerandu-le pierderi pe retelele comune , chiar daca suntem convinsi ca mai sunt si furturi. Unii locatari insa , solicita sa impartim aceste diferente la numarul de persoane. Exista vreo stipulare legala despre modul de repartizare a ascestor " pierderi" , sau se merge pe o hotarare a adunarii generale ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:40, 23 Iunie 2012
Avand in vedere permanentele dispute cauzate de acest subiect des intalnit la nivelul asociatiilor de proprietari,de regula repartizarea suplimentului de consum apa se realizeaza conform hotararii adunarii generale
Conform HG 1588/2007 comitetul executiv poate adopata un regulament de gestionare a consumului de apa.
Diferentele de apa se pot repartiza pe numar de persoane, pe cota indiviza, proportional cu consumul contorizat individual...
Comitetul executiv poate adopata un regulament in care sa combine toate aceste metode.
Gasiti un model in dreapta acestei pagini la Documente utile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza pierderile de apa? znicolae9 znicolae9 Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc repartizeaza pierderile de apa in mod egal pe apartamente. Este corect? Personal mi se pare incorect ... (vezi toată discuția)
Apa rece ,,furata"=pierderi apa mixi64 mixi64 apa rece ,,furata"= pierderi apa, pe care tot cei care consuma o platesc in final.de 5ani platim pierderi de cate 40-80 mc pe luna.am vecini care dau citirea ... (vezi toată discuția)