avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand poate beneficia de pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand poate beneficia de pensie?

Drept la pensie

Persoana nascuta in 1956.Din 1974 angajata in munca.Are 19 ani grupa I-a de munca.Cand poate iesi la pensie anticipat sau la limita de varsta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iunie 2012
podaco, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:02, 23 Iunie 2012
Precizati:
-procentul pentru grupa I-a de munca
-daca este vorba de o femeie,luna si anul nasterii.
Carp Mircea a scris:

Precizati:
-procentul pentru grupa I-a de munca
-daca este vorba de o femeie,luna si anul nasterii.

-procentul pentru grupa I-a este de 100%
- este barbat
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iunie 2012
podaco, utilizator
Domnul pentru care intrebati poate beneficia de:
-pensie anticipata atunci cand va imiplini 60 de ani, intrucat a realizat si depasit stagiul cerut de lege de 43 de ani. La perioada efectiv lucrata de aproximativ 38 de ani se adauga 9 ani si 6 luni care reprezinta perioada suplimentara aferenta perioadei lucrate in grupa I de munca. Pensia anticipata este o categorie de pensie al carei cuantum nu este diminuat.
-pensie pentru limita de varsta atunci cand va implini 61 de ani. Varsta standard de pensionare de 65 de ani se reduce cu 4 ani pentru perioada lucrata in grupa I de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie miculavasile miculavasile Buna ziua ,sunt nascut in martie 1956. Lucrez din sepembrie 1974 pana in prezent. Din septembrie 1974 pana in decembrie 2005 am lucrat in grupa a 2 a de ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare haicansorina haicansorina data nasterii - 09.11.1956 vechime in munca TOTAL - 39 ani 9 luni 26 zile ( din care armata 1 an 3 luni,25 zile) din aceasta perioada a lucrat 16 ani 8 luni ... (vezi toată discuția)
Cind ies la pensie ? viomitrea viomitrea Buna ziua, Ma numesc Vasilescu Cornel, nascut pe data de 19 iulie 1954. M-am angajat incepind din 1972 , am o vechime in cimpul muncii de 41 de ani din ... (vezi toată discuția)